Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Pesszimistából optimistává lettünk

2002.03.07. 21:40
Magyarnak lenni hamarosan nem csak páratlan élmény lesz, hanem kifizetődő is. Ezt Orbán Viktor mondta Gyulán. A kormányfő szerint a magyar polgárok nagyon jól teljesítettek az elmúlt négy évben.
Magyarnak lenni az egész Kárpát-medencében nemcsak a magyarok gondolkodásában, hanem a velünk együtt élő, de tőlünk különböző népek megítélése szerint is emelkedő nemzethez való tartozást jelent - értékelte az ország polgárainak elmúlt négyéves munkáját csütörtök este Gyulán, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége fórumán Orbán Viktor.

A miniszterelnök az elmúlt időszak legnagyobb sikerének azt nevezte, hogy sikerült egy pesszimista országból optimista országot teremteni. Hozzátette: a kormány minden intézkedése azt célozta, hogy olyan helyzetet teremtsen, amelynek alapján mindenki képes saját személyes jövőjéről tervet alkotni. - Az ez alapján végzett munka, a személyes teljesítmény pedig hozzájárul az egyén, a család és az ország sikeréhez - tette hozzá. Orbán Viktor szerint hamarosan nem lesz igaz Széchenyi azon mondása, amely szerint magyarnak lenni páratlan élmény, de nem kifizetődő. - Ha így mennek tovább a dolgok, akkor magyarnak lenni kifizetődővé válik - mondta a miniszterelnök.