Aliz
6 °C
14 °C

Pesszimistából optimistává lettünk

2002.03.07. 21:40
Magyarnak lenni hamarosan nem csak páratlan élmény lesz, hanem kifizetődő is. Ezt Orbán Viktor mondta Gyulán. A kormányfő szerint a magyar polgárok nagyon jól teljesítettek az elmúlt négy évben.
Magyarnak lenni az egész Kárpát-medencében nemcsak a magyarok gondolkodásában, hanem a velünk együtt élő, de tőlünk különböző népek megítélése szerint is emelkedő nemzethez való tartozást jelent - értékelte az ország polgárainak elmúlt négyéves munkáját csütörtök este Gyulán, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége fórumán Orbán Viktor.

A miniszterelnök az elmúlt időszak legnagyobb sikerének azt nevezte, hogy sikerült egy pesszimista országból optimista országot teremteni. Hozzátette: a kormány minden intézkedése azt célozta, hogy olyan helyzetet teremtsen, amelynek alapján mindenki képes saját személyes jövőjéről tervet alkotni. - Az ez alapján végzett munka, a személyes teljesítmény pedig hozzájárul az egyén, a család és az ország sikeréhez - tette hozzá. Orbán Viktor szerint hamarosan nem lesz igaz Széchenyi azon mondása, amely szerint magyarnak lenni páratlan élmény, de nem kifizetődő. - Ha így mennek tovább a dolgok, akkor magyarnak lenni kifizetődővé válik - mondta a miniszterelnök.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?