Ágnes
-1 °C
2 °C

Orbán nem tud a MiG-korrupcióról

2001.08.28. 22:48
A választások éjszakájáig napirenden tartja az ellenzék az Orbán-bányák ügyét, vélte a miniszterelnök kedd esti televíziós interjújában. Orbán Viktor, aki továbbra is elzárkózik az ügy tisztázásától, azt is kijelentette, hogy az autópálya-építésnél szerinte nincs szükség közbeszerzésre. A Honvédelmi Minisztériumot és a MiG-29-es felújítást érintő korrupciós feltételezésekről szintén nem tud a kormányfő, a Fradi eladása utáni MIÉP-alelnök kijelentésről pedig úgy vélekedett: nem antiszemitizmusról volt szó, hanem inkább a fociról.
Orbán Viktor miniszterelnök szerint az ellenzék a választások éjszakájáig napirenden fogja tartani az ellene irányuló, édesapján keresztül indított támadásokat, de mint mondta, ennek ellenére nem fog pártbizottságok elé járulni. A miniszterelnök szerint édesapja nem vesz részt az autópálya-építésekben, és ami ezzel ellentétes, az légből kapott üres vádaskodás. A kormányfő erről az m1 televízió kedd esti műsorában beszélt.

Orbán továbbra is kérte: ha valakinek bizonyítéka van arra, hogy bárki átlépte a jog határait, tegye meg a szükséges lépéseket. A beszélgetés során a miniszterelnök ismét megerősítette, hogy a magyar vállalkozások lehetőséghez jutása érdekében ma is a közbeszerzés nélküli autópálya-építést támogatná.

Orbán nem tud a MiG-korrupcióról

A MiG vadászrepülőgépek felújítása kapcsán felmerült, korrupció gyanújára utaló információk felvetésekor a kormányfő leszögezte: nem tud arról, hogy volt-e korrupciógyanú az ügyben. "Nem kerültek a felszínre olyan tények, amelyek ebben az ügyben eljárás megindítását tették volna szükségessé" - fogalmazott Orbán Viktor.

"Nem az antiszemitizmus jelent meg a futball nyelvén"

A beszélgetés műsorvezetője felelevenítette a MIÉP alelnökének kijelentését, amelyet a Fradi futballcsapatának eladása ügyében tett. A kormányfő szerint az ügylet kapcsán az emberek különböző tónusban, irányban és hangerővel fejezték ki nézetüket. Megjegyezte: ezek közt volt olyan is, amely bánthatta jó néhány magyar állampolgár önérzetét és önbecsülését, ezért látta szükségesnek az ifjúsági minisztérium államtitkára, hogy nemtetszését fejezze ki. "Nem az antiszemitizmus jelent meg a futball nyelvében, hanem a futball kavarta indulatok csúsztak el olyan irányokba, ahova nem kellett volna" - tette hozzá.