Ödön
1 °C
11 °C

Orbán: Az egész ország fideszes!

2002.09.12. 22:03
A vidéki Magyarországon a "polgári erőknek" jó esélyei vannak arra, hogy megkapják a támogatást a szavazóktól az őszi önkormányzati választáson. Erről Orbán Viktor beszélt csütörtökön soproni kampánynagygyűlésén. A Fidesz csak bizonyos feltételek mellett hajlandó megszavazni adni a csatlakozáshoz szükséges alkotmánymódosítást. Orbán szerint az önkormányzatok előtt csak két út áll: vagy a szocialista irányba haladnak, vagy a "polgári utat" követik. Orbán szerint az egész ország fideszes, kivéve a fővárost.
A volt miniszterelnök kifejtette, hogy a parlamenti választásokon a "polgári erők iránt megnyilvánult bizalom valóságos erővé válik" a megválasztott polgármesterek és képviselők személyében. "Az egész ország fideszes", csak Budapesten áll másképpen a helyzet.

"Ha a polgári erők sikerrel akarnak indulni az önkormányzati választáson, akkor büszkének kell lenni az elmúlt négy esztendő eredményeire. Az elmúlt évtizedben megerősödött egy polgári nemzeti értékrend, amely helyet kér magának a Nap alatt" - szögezte le.

Szili: Ízléstelen Orbán fenyegetése
"Politikai kalandorságnak" tartja Orbán Viktor szerdai bicskei kijelentését arról, hogy a Fidesz feltételekhez köti a Magyarország EU-csatlakozásához kapcsolódó alkotmánymódosítások megszavazását. "Orbán kijelentése ízléstelen" - nyilatkozta az m1 Aktuális című műsorában a parlament elnöke.
Uniós csatlakozás csak feltételekkel

A volt kormányfő beszédében megismételte szerdai bicskei kijelentését, miszerint a polgári oldal az európai uniós csatlakozáshoz szükséges alkotmánymódosítást - amelyhez a parlamentben kétharmados többségre van szükség - csak bizonyos feltételek mellett hajlandó a megszavazni. Magyarország nem tud sikeresen csatlakozni az Európai Unióhoz, ha "a kormányzat megfojtja a Széchenyi-tervet", ha a gazdáknak nem folyósítják a továbbiakban azokat a hiteleket, amelyeket az előző kormány dolgozott ki.

Ha rosszul csatlakozunk

Az egész ország fideszes!
"Nem lehet sikeresen csatlakozni az Európai Unióhoz, ha nem emelkednek a bérek. Ha rosszul csatlakozunk, vállalkozók és gazdák tízezrei veszíthetik el egzisztenciájukat" - jelentette ki Orbán.

A soproni politikai erőviszonyokkal kapcsolatban annak a véleményének adott hangot, hogy két út áll Sopron előtt: "vagy a szocialista irányba halad, vagy a polgári utat követi".

"Aki gyengíti harmadik erőként a helyi polgári összefogás képviselőjelötjeit és polgármesterjelöltjét, az a baloldal malmára hajtja a vizet Sopronban" - mondta.

Szájer József, a Fidesz alelnöke kijelentette, nem fordulhat elő, hogy szocialista polgármester irányítsa Sopron városát. Molnár Ágnes, a Fidesz vezette "polgári összefogás" polgármesterjelöltje céljai közül kiemelte, legyen Sopron a Nyugat Pannon Régió Központja, és irányítsa polgári vezetés Sopront, a polgárvárost.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?