Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Orbán ötvenhat oldalon '56-ról

2002.12.19. 13:04
A volt miniszterelnök karácsony előtt dedikálja az október 23-án elmondott beszédét tartalmazó kötetet a Várban. A elmékkönyv 56 oldalon közli Orbán beszédét és egy válogatást '56 októberének sajtójából. A tavalyi könyvhéten Orbán Viktor heti rádióinterjúit egyesítő kötet dedikálása a szimpatizánsok egyik első tömegdemonstrációját eredményezte.
A támogatók és a gyűjtők körében minden bizonnyal ismét nagy mozgatóerőt jelent majd, hogy az exkormányfő személyes ajánlását szerezhetik meg karácsonyra egy frissen megjelent kötet első oldalain.

Kevesen a honfoglalás útján

Orbán Viktor december 21-én dedikálja a "Mi ezen az úton maradunk 1956, 2002" című emlékkönyvet a Budai Várban. A kiadványban szimbolikusan 56 oldalon olvasható a politikus Erzsébet téri beszéde, amit az ősszel az '56-os forradalom évfordulóján mondott el a Fidesz és a polgári körök megemlékezésén. A kötetben az Orbán-beszéd mellett a forradalom hazai-, és nemzetközi sajtóvisszhangjának válogatása is olvasható lesz.

A volt kormányfő hallgatóságát nyilvánította az ország igazi honfoglalóinak, amikor a több ezres tömeg előtt kijelentette: "a gondviselés úgy alakította, hogy bár többen járjuk az új honfoglalás útját, mint korábban bármikor, a magyarországi magyarok nagyobb része más utat választott. Mi ugyan nem lettünk kevesebben, de ők egyre többen lettek".

Engedve a tömeg nyomásának

Orbán Viktor szimpatizánsainak egyik első spontán demonstrációja éppen egy hasonló könyvbemutató volt, amikor 2001 júniusában hatalmas sorokban várták, hogy az akkor még hivatalban lévő miniszterelnök aláírja a Szerda reggel című interjúkötetet. A könyvhét Vörösmarty téri sátrainál tumultuózus jelenetek játszódtak, amikor váratlanul nagy érdeklődés mutatkozott a Magyar Rádió rendszeres, aktuális politikai kérdésekkel foglalkozó műsorának szövegét magában foglaló könyv iránt. Orbán Viktor akkor eredeti programja szerint csak délutánig dedikált volna, ám végül engedve a nyomásnak lemondta programjait, és éjfélig meghosszabbította az aláírási akciót.