Orbán ötvenhat oldalon '56-ról

2002.12.19. 13:04
A volt miniszterelnök karácsony előtt dedikálja az október 23-án elmondott beszédét tartalmazó kötetet a Várban. A elmékkönyv 56 oldalon közli Orbán beszédét és egy válogatást '56 októberének sajtójából. A tavalyi könyvhéten Orbán Viktor heti rádióinterjúit egyesítő kötet dedikálása a szimpatizánsok egyik első tömegdemonstrációját eredményezte.
A támogatók és a gyűjtők körében minden bizonnyal ismét nagy mozgatóerőt jelent majd, hogy az exkormányfő személyes ajánlását szerezhetik meg karácsonyra egy frissen megjelent kötet első oldalain.

Kevesen a honfoglalás útján

Orbán Viktor december 21-én dedikálja a "Mi ezen az úton maradunk 1956, 2002" című emlékkönyvet a Budai Várban. A kiadványban szimbolikusan 56 oldalon olvasható a politikus Erzsébet téri beszéde, amit az ősszel az '56-os forradalom évfordulóján mondott el a Fidesz és a polgári körök megemlékezésén. A kötetben az Orbán-beszéd mellett a forradalom hazai-, és nemzetközi sajtóvisszhangjának válogatása is olvasható lesz.

A volt kormányfő hallgatóságát nyilvánította az ország igazi honfoglalóinak, amikor a több ezres tömeg előtt kijelentette: "a gondviselés úgy alakította, hogy bár többen járjuk az új honfoglalás útját, mint korábban bármikor, a magyarországi magyarok nagyobb része más utat választott. Mi ugyan nem lettünk kevesebben, de ők egyre többen lettek".

Engedve a tömeg nyomásának

Orbán Viktor szimpatizánsainak egyik első spontán demonstrációja éppen egy hasonló könyvbemutató volt, amikor 2001 júniusában hatalmas sorokban várták, hogy az akkor még hivatalban lévő miniszterelnök aláírja a Szerda reggel című interjúkötetet. A könyvhét Vörösmarty téri sátrainál tumultuózus jelenetek játszódtak, amikor váratlanul nagy érdeklődés mutatkozott a Magyar Rádió rendszeres, aktuális politikai kérdésekkel foglalkozó műsorának szövegét magában foglaló könyv iránt. Orbán Viktor akkor eredeti programja szerint csak délutánig dedikált volna, ám végül engedve a nyomásnak lemondta programjait, és éjfélig meghosszabbította az aláírási akciót.  • Tippek
  • Hírek