Piroska
-2 °C
5 °C

Támogatja a gazdatüntetéseket Orbán

2005.02.06. 21:29
Mindekire nyitott pártot szeretne alkotni a Fideszből a 2006-os választási győzelem érdekében Orbán Viktor. A volt miniszterelnök pocsaji évértékelőjén települési pótlék bevezetését és gazdatüntetéseket javasolt.

Faluparlamentek felállítását és települési pótlék bevezetését javasolta Pocsajon Orbán Viktor. A volt miniszterelnök Országértékelő beszélgetések címen tartott sorozatának első állomásán támogatásáról biztosította a demonstrációkra készülő gazdálkodókat is.

Falupótlék, tüntetés

Ne várjanak a politikai pártokra, vegyék saját kezükbe a kezdeményezést, bíztatta a pár száz összegyűltet Orbán. Elképzelése szerint minden megyében faluparlamenti gyűléseket kellene tartani, ahol követeléseket lehetne megfogalmazni a falu megmaradása érdekében. Ugyanezen okból javasolta a falupótlék bevezetését is. Elképzelései szerint ez azt jelentené, hogy a fiatal munkavállalók annál nagyobb fizetést kapnának, minél kisebb településen vállalnak állást.

Orbán szerint a kistelepüléseken három megélhetési lehetőség van - az önkormányzat, mint legnagyobb munkaadó, a mezőgazdaság és a kis- és középvállalkozások. A volt kormányfő nem mulasztotta el megdicsérni kormánya vállalkozásfejlesztési programját, a Széchenyi-tervet, mondván az pont a két-két és félmillió embernek munkát adó kis- és középvállalkozásoknak kedvezett.

Mindenkit le kell győzni

Orbán meglehetősen magabiztosnak mutatkozott pártja 2006-os győzelmi esélyeit illetően. Mint mondta, a győzelem érdekében a Fidesz nyitott keresztény-konzervatív erő lesz, mely hajlandó megszólítani a velük nem azonos értékeket vallókat is. "Beszélni kell egymással, beszélni kell a bizonytalanokkal", jelentette ki.

Arra a kérdésre, hogy Medgyessy vagy Gyurcsány a jobb ellenfél, Orbán úgy vélte, ha nyerni akar a végén mindenkit le kell győznie. A jövőről szólva megjegyezte, hogy "nem tudják ezt az országot úgy tönkretenni, hogy 2006 után ne tudnák közösen rendbe tenni a dolgokat".