Szökőnap
4 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

Orbán Viktor: Valószínűleg lehallgatnak

2008.06.13. 20:51
A Hír Tv-ben Orbán Viktor azt mondta, hogy nem bánná, ha a színművészeti egyetemen elmondott beszéde megjelenne, mert úgyis mindig annak tudatában beszél, hogy valószínűleg lehallgatják a titkosszolgálatok.

Orbán Viktor a Hír Tv péntek esti műsorában azt mondta, hogy nem bánná, ha megjelenne valahol az a beszéde, amit néhány hete a színművészeti egyetemen mondott el. A zárt körben, Kéri László politológus vendégei előtt elhangzott beszédében a Fidesz elnöke arról beszélt, hogy mit tenne, ha megnyerné a választást.

A beszédről először az Index számolt be. A kiszivárgott részleteket később az MSZP és az SZDSZ is politikai kampányra használta, mert Orbán beruházások leállításáról és egyéb takarékossági intézkedésekről is szólt.

Orbán azt mondta, hogy minden ilyen és ehhez hasonló találkozón annak tudatában beszél, hogy "nagy valószínűséggel" lehallgatják a titkosszolgálatok. "Így élek jó néhány éve" - közölte.

Az interjúban arról is szólt, hogy a Fidesz listát vezet a kormánypártok szerinte bűncselekmény-gyanús üzelmeiről. Konkrét példaként a K&H-ügyet emelte ki, amit szerinte minden erővel igyekszik leplezni a kormány. Szerinte a baloldali politikusok azért is félnek a választási vereségtől, mert ragaszkodnak mentelmi jogukhoz, ami védi őket az esetleges felelősségre vállalástól.