Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Orbán aggódik a jobboldali szövetségért

2004.03.31. 22:16
Megronthatja a Fidesz és az MDF együttműködését Dávid Ibolya vádaskodása, jelentette ki rádiónyilatkozatában Orbán Viktor. A volt kormányfő Kósáné Kovács Magda nyilatkozatát sem érti, a kormányt pedig leváltaná, ha "tovább romlik a helyzet".
Hosszabb távon megronthatja a Fidesz és az MDF együttműködését Dávid Ibolya vádaskodása, jelentette ki rádiónyilatkozatában Orbán Viktor. "Egy volt igazságügy-minisztertől (...) különösképpen elvárható szerintem az, hogy (...) jogi tények helyett (...) soha se hagyatkozzon pletykákra" - jelentette ki.

Dávid Ibolya múlt heti állításai szerint a két nagy párt 70-30 százalékban osztozik az állami beruházások túlszámlázásában. "Akinek nem inge ne vegye magára; én például nem is veszem magamra ezt a dolgot" - mondta Orbán Viktor.

Elevenükbe vágott

"Ha bármilyen visszaélésről, háttérmegegyezésről van tudomása, amely törvénytelen, sérti az emberek érdekeit (...)akkor azonnal tegye meg a szükséges lépéseket" - mondta a Fidesz elnöke hozzátéve, hogy örülne, ha spongyát dobhatnának a történetre, mert az MDF-fel hosszabb távon szeretnének együttműködni.

"Minden olyan nyilatkozat, amely morális értelemben az elevenünkbe vág, ami megkérdőjelezi a tisztességünket, anélkül, hogy egyébként erre nézve tényeket sorakoztatna föl, az hosszabb távon megrontja az együttműködést. Hogy lesz ebből összefogás, hogy lesz ebből együttműködés, hogy lesz közös kormányzás a jövőben?" - tette fel a kérdés Orbán Viktor.

Kormányt buktatna

Orbán Kósáné Kovács Magdának a a Vatikánnal kapcsolatos kijelentését is értetlenül fogadta. "Soha sehol nem találkoztam sem az angolszász, sem a német, sem a francia közgondolkodásban azzal, hogy a katolikus egyház valami összeesküvés keretében be akarná kebelezni (...) az egész európai intézményrendszert" - jelentette ki.

Orbán a kormány idő előtti leváltását sem tartotta kizártnak. Mint mondta, az eddig kormányok azért tölthették ki mandátumukat, mert "elfogadható módon vitték az ország ügyeit".

"Ha azonban a dolgok úgy mennek tovább, ahogyan eddig haladtak, ha kiderül, hogy (...)az európai uniós csatlakozásnak vesztese lesz az ország többsége (...), akkor el kell gondolkodni azon, hogyan menjünk tovább" - jelentette ki.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft