Auguszta
-7 °C
0 °C

Új honfoglalásról beszélt Orbán Viktor

2002.10.23. 20:35
Ne féljetek, amíg együtt leszünk ezen az úton, Magyarországot soha nem fogják legyőzni, mert mi minden nap újrakezdjük - mondta Orbán Viktor volt kormányfő szerdán az Erzsébet téren, a polgári körök október 23-i emlékező ünnepélyén.
A rendezvény résztvevői a Kodály Köröndtől - a polgári körök által szervezett megemlékezésről - vonultak az Erzsébet térhez. A menethez az Oktogonnál csatlakoztak a Pongrátz Gergely vezette Corvin közi megemlékezők is. A tömeg megtöltötte az Erzsébet teret, az Andrássy utat az Operáig és az Erzsébet térre befutó nagyobb utak bevezető szakaszait.

A volt miniszterelnök a közös utat az új honfoglalás útjának nevezte. - A gondviselés úgy alakította, hogy bár többen járunk az új honfoglalás útján, mint korábban bármikor, a magyarországi magyarok nagyobb része más utat választott - szögezte le. Hozzátette: nem ők lettek kevesebben, hanem a másik úton járók lettek többen. - Mi nem bántjuk azokat, akik más úton járnak, csak aggódva figyeljük oket. Hadd járja mindenki a saját útját - hangsúlyozta Orbán Viktor. Megfogalmazása szerint az új honfoglalás útján járt már a többség, és járni is fog még.

Orbán Viktor a múlt század legnagyobb hazugságának a szocializmust nevezte. Annak ígéretei közé sorolta a bőséget, a gazdagságot, a mennyországot és az emberek összes problémájának megoldását. - No nem mindenkiét, mert a faji és osztályalapon kijelölt úgynevezett kisebbséget, mint a bajok okozóját, pusztulásra ítélte - tette hozzá. Orbán Viktor a nemzeti szocializmus unokatestvérének titulálta a nemzetközi bolsevik szocializmust, amely kettő között szerinte annyi a különbség mint az Északi és a Déli sark között.

A politikus úgy látja, hogy 1956-ban Magyarország haladt az élen "a fényes fejlett nyugat a XVIII. században botladozott, ahelyett, hogy igyekezett volna csatlakozni és unióra lépni velünk, Szuezben próbált gyarmatosítani, és magára hagyott bennünket". 1956 megtorlása Orbán Viktor szerint meghaladta Haynau vérengzését.

- Mi, józan magyarok, jól tudjuk, hogy ez a hóhér, ez az áldozat, ez Nagy Imre, ez pedig az őt eláruló pártfőtitkár - mondta Orbán Viktor, aki szerint nem lehet mindkettőt vállalni, mert az egyik a másiknak gyilkosa.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!