Valter
16 °C
31 °C

Hazaengedték az Orbán bébit

2000.10.27. 15:53
A háromnapos Rózát és édesanyját pénteken délben vitte haza a fővárosi Kútvölgyi Kórházból Orbán Viktor kormányfő. Hazánk miniszterelnöke, aki immár négy gyermek édesapja, a kórházban elmondta: a jelszó nem változik, így továbbra is három gyermek felnevelése hazafias kötelességünk.
Róza, Anikó és Viktor
A fővárosi Kútvölgyi Rendelőintézetben
Orbán Róza kedden hajnalban jött világra a fővárosi Kútvölgyi Rendelőintézetben. Hazánk miniszterelnökének negyedik gyermekét és annak édesanyját, Lévai Anikót pénteken engedték haza a kórházból. A kormányfő fél tizenkettő körül, ezúttal testőrök nélkül, egy mózeskosárral érkezett a volt pártkórházba, ahonnan dél után pár perccel, immár az újszülöttel és feleségével távozott.

,,Talán a feleségem édesanyjára hasonlít a leginkább" -vélekedett a göndör, fekete hajú kislányt nézegetve a kormányfő, aki elmondta, hogy ha a negyedik gyermeke kisfiú lett volna, akkor a Mihály nevet adták volna neki.

Miniszterek és gyermekeik
Hatgyermekes miniszter:
Nógrádi László
Négygyermekes miniszterek:
Stumpf István, Orbán Viktor
Háromgyermekes miniszterek:
Boross Imre, Gógl Árpád, Deutch Tamás, Pintér Sándor, Harrach Péter, Pokorni Zoltán, Ligetvári Ferenc
Kétgyermekes miniszterek:
Matolcsy György, Dávid Ibolya Martonyi János, Szabó János, Egygyermekes miniszterek:
Járai Zsigmond, Torgyán József, Demeter Ervin, Nincs gyermeke:
Rockenbauer Zoltán
Orbán elmondása szerint még ezekben a boldog napokban is próbál odafigyelni kormányfői teendőire. A jövő héten azonban, mint mondta, inkább kerülni fogja a komoly megbeszéléseket, és ha teheti, ideje nagyobb részét otthon tölti, hiszen : "ha nem ott van az ember agya, akkor az hibákhoz vezet."

Orbán, még a kórház aulájában kifejtette azt is, hogy ,,a három szoba, három gyerek, négy kerék" programját az új jövevény miatt nem módosítják, ,,hiszen nem volna helyes, ha saját szempontjainkhoz szeretnénk szabni országos programokat. A jelszó tehát nem változik, és bárcsak mindenkinek három gyereke lenne, mert akkor az ország egy kicsit jobban állna" - tette hozzá az újdonsült apuka.

A kormányfő, felesége és Róza a család Opel Corsájával távozott a kórházból.

Családi körkép az Orbán-kormányról
A családpolitikára nagy gondot fordító Orbán-kormányra nem mondhatjuk, hogy bort iszik és... A kabinet 18 tagjának ugyanis 44 gyermeke van, ez átlagban 2,4 miniszteri utódot jelent. Sőt, a kormány beiktatása óta több miniszter - Pokorni Zoltán, Stumpf István, Deutch Tamás, Orbán Viktor - családja is gyarapodott. A kormányfő családja - fiatal kora ellenére - már hattagú.

A legtöbb gyermeket, szám szerint hatot Nógrádi László, a közlekedési és vízügyi miniszter. A statisztikát csupán Rockenbauer Zoltán rontja, kinek nincs egyetlen gyermeke sem. Járai és Torgyán miniszterek egy-egy gyereket neveltek fel.