Gerzson
-3 °C
3 °C

Nem veszítették el Orbán kisfiát

2001.12.27. 15:11
A korábbi lapértesülésekkel ellentétben nem veszítették el Orbán kisfiát a miniszterelnök szombati balesete után, a kisfiú a karambol időpontjában a miniszterelnöki rezidencián játszott - állítja a kormányszóvivő, aki szerint a kormányőr ellen a baleset kapcsán indítottak eljárást.
Borókai Gábor kormányszóvivő cáfolja, hogy a miniszterelnök hivatali gépkocsijának szombati közlekedési balesetét követően a helyszínen felejtették volna Orbán Viktor kisfiát, így - mint mondta - az ORFK Köztársasági Őrezrede sem folytat ebben az ügyben eljárást. A Miniszterelnöki Hivatal kommunikációért felelős politikai államtitkára erről csütörtökön nyilatkozott az MTI érdeklődésére.

A Népszabadság című napilap hétfői számában írt arról, hogy Orbán Viktor kilencéves kisfiát, Gáspárt a Köztársasági Őrezred emberei ottfelejtették a miniszterelnök szombati balesetének helyszínén. A miniszterelnököt szállító gépkocsi a Tabánban ütközött össze egy autóval. Személyi sérülés nem történt.

Borókai: A baleset idején a kisfiú otthon játszott

Orbán Viktor kisfia a kérdéses időpontban otthon, a miniszterelnöki rezidencián játszott - közölte Borókai Gábor. Kitért arra, hogy a kormányfő legidősebb kislánya, Ráhel szombaton a baleset közelében tartózkodott ugyan, de ő sem veszett el egy pillanatra sem, mivel édesanyját várta, aki teniszórára szokta elkísérni.

Borókai Gábor elmondta, hogy a Köztársasági Őrezred gépkocsivezetője ellen, aki szombaton balesetet okozott, valóban eljárás folyik, mint minden hasonló esetben.