Mátyás
-6 °C
1 °C

Nem fizet az orban.hu-ért a MEH

2004.01.09. 19:41
Nem kívánja tovább fenntartani az orban.hu és a stumpfistvan.hu domaineket a Miniszterelnöki Hivatal. Törlés előtt állnak a Hajrá Magyarország mozgalomra utaló webcímek és a Fidesz és az MDF meg nem valósult uniójára utaló domainnevek is. A Fidesz péntek délután jelezte, készek kifizetni az exminiszterelnöki domain fenntartási költségeit.
"Törlés előtti parkolási állapotban" van több, a Miniszterelnöki Hivatal által még az Orbán-kormány idején igényelt domain - értesült a Magyar Hírlap. Az internetes címeket fenntartó Hungarnet tájékoztatása szerint a MEH nem kívánja megújítani az orban.hu, az orbanv.hu és a stumpfistvan.hu domaineket.

A Fidesz megvenné az exminiszterelnöki domaint

A döntés eredményeként az ilyenkor kötelező hatvan napos várakozási idő leteltével, február 21-én törölhetik a domaineket a nyilvántartásból. Ganzler Katalin, a Hungarnet ügyvezetője szerint ezután egy Orban vagy Orbán nevű cég nyújthat be elsőbbségi igényt a webcímre.

Csépe Krisztina, a Fidesz sajtófőnöke péntek délután az Indexnek elmondta, hogy a Fidesz természetesen kész a továbbiakban kifizetni a domain fenntartási költségeit.

Túlpolitizált webcímek

Orbán Viktor saját honlapját az orbanviktor.hu címen lehet elérni. A domaint Orbán saját nevén jegyzi, igaz, címként a Béla király úti kormányfői rezidencia van megadva - írja a Magyar Hírlap. Medgyessy Péter saját honlapja, a medgyessy.hu az MSZP Köztársaság téri székházának címére van bejegyezve.

A napilap értesülései szerint szintén a törlési várakozólistán vannak a Fidesz által a Hajrá Magyarország mozgalom nevére utaló címek egész sora. Szintén törlés előtt állnak a Fidesz és az MDF egykor tervezett, de meg nem valósult uniójára utaló webcímek, a keresztenyunio.hu, a keresztenydemokrataunio.hu és a partunio.hu is.