Orbán: Lehetnek még váratlan fordulatok

2004.10.01. 21:10
A Fidesz elnöke szerint az ellenzéknek vannak demokratikus eszközei a privatizáció megállítására. Orbán Viktor erről egy pesthidegkúti fórumon beszélt, ahol egyebek mellett kijelentette: a Medgyessy-kormány programjához képest 185 ígéret hiányzik Gyurcsány Ferenc miniszterelnök programjából.
Orbán Viktor szerint, ha a 2002-ben a most beterjesztett kormányprogrammal álltak volna elő a szocialisták, nem kapták volna meg az emberektől a program végrehajtásához szükséges bizalmat. A Fidesz elnöke egy péntek esti pesthidegkúti polgári körös fórumon azt mondta: az elmúlt időszakban a magyar demokrácia történetében példátlan események történtek, és egyáltalán nem biztos, hogy a váratlan fordulatok véget értek.
Élje át újra a példátlan eseményeket>>>

Hiányzik 185 ígéret

A kormányprogramról azt mondta, hogy ez nem Magyarország programja, mert nem szavaztak rá a magyar emberek. A volt miniszterelnök közölte: a 2002-es kormányprogramhoz képest 185 konkrét ígéret hiányzik a jelenlegiből.

Orbán Viktor szerint a kormányprogram nem más, mint Magyarország eladásáról szóló üzleti terv. Hangsúlyozta, hogy az elmúlt két esztendőben 430 milliárd forint értékben privatizálták az állami vagyon egy részét, és háromezer milliárd forint új hitelt vettek fel.
Mi van a Gyurcsány-programban?>>>

Mögöttük élő milliók vannak

Mint mondta, ez az összesen 3.430 milliárd forintos többletbevétel nem látszik az országon. A Fidesz elnöke úgy ítéli meg, hogy az ellenzéknek vannak demokratikus eszközei arra, hogy megállítsa a privatizációt. "Mi többen vagyunk, ráadásul mögöttünk élő milliók vannak, a privatizálók mögött pedig élettelen milliárdok" - fogalmazott.
A kormány 2005-ben lezárná a privatizációt>>>

Orbán Viktor közölte: az új miniszterelnök, annak a kormánynak a miniszterelnöke, aki a szabad Magyarország történetében elsőként kerül hatalomra választási felhatalmazás nélkül, éppen Szent Mihály napján lépett hivatalba. Erről, mint mondta, egy népi bölcsesség jutott eszébe, amely szerint "Szent György napján, kihajtáskor, mindenki lehet pásztor, de Szent Mihálykor, behajtáskor csak az pásztor, aki elszámol".  • Tippek
  • Árfolyam