Vilhelmina
12 °C
28 °C

Sólyom azt tudakolta Orbántól, készen áll-e a kormányzásra

2008.04.11. 14:20
Orbán Viktor határozott igennel válaszolt Sólyom László kérdésére, hogy a Fidesz Magyar polgári Szövetség készen áll-e a kormányzásra, mondta a Fidesz elnöke az államfővel való találkozója után. A Fidesz elnöke nem megy el a pénteki, szélsőségesek elleni tüntetésre, de büszke arra, hogy a kerületi Fidesz-elnök hétfőn ellendemonstrációt szervezett.

A köztársasági elnök kérdéseket tett fel, én pedig válaszoltam ezekre, mondta Orbán Viktor miután találkozott Sólyom Lászlóval. Orbán elmondása szerint Sólyom László azt is megkérdezte tőle, hogy a Fidesz készen áll-e a kormányzásra. A kérdésre Orbán Viktor határozott igennel válaszolt.

A kialakult kormányválság miatt az államfő személyes beszélgetésekre hívta a pártok elnökeit. Korábban már folytatott megbeszélést Gyurcsány Ferenccel és Semjén Zsolttal.

Orbán szerint csak előrehozott választás jelenthet megoldást az egyre mélyülő gazdasági és szociális válságra. A Fidesz úgy látja, hogy a kormány nem tudja megoldani az ország problémáit, és egy kisebbségi kormány még inkább alkalmatlan a problémák kezelésére.

Orbán Viktor büszke arra, hogy a Fidesznek olyan képviselői vannak mint Szabó György 13. kerületi elnök, aki hétfőn megszervezte a Molotov-koktéllal felgyújtott jegyiroda előtti ellentüntetést.

Orbán Viktor azt mondta, maga személyesen nem megy el a péntek délutáni demonstrációra. Mindenkit biztosított ugyanakkor arról, hogy amíg a Fidesz Magyarországon meghatározó politikai erő, addig senkinek sem kell félnie megkülönböztetéstől politikai, vallási hovatartozása vagy származása miatt.