Árpád
-2 °C
3 °C

Sólyom azt tudakolta Orbántól, készen áll-e a kormányzásra

2008.04.11. 14:20
Orbán Viktor határozott igennel válaszolt Sólyom László kérdésére, hogy a Fidesz Magyar polgári Szövetség készen áll-e a kormányzásra, mondta a Fidesz elnöke az államfővel való találkozója után. A Fidesz elnöke nem megy el a pénteki, szélsőségesek elleni tüntetésre, de büszke arra, hogy a kerületi Fidesz-elnök hétfőn ellendemonstrációt szervezett.

A köztársasági elnök kérdéseket tett fel, én pedig válaszoltam ezekre, mondta Orbán Viktor miután találkozott Sólyom Lászlóval. Orbán elmondása szerint Sólyom László azt is megkérdezte tőle, hogy a Fidesz készen áll-e a kormányzásra. A kérdésre Orbán Viktor határozott igennel válaszolt.

A kialakult kormányválság miatt az államfő személyes beszélgetésekre hívta a pártok elnökeit. Korábban már folytatott megbeszélést Gyurcsány Ferenccel és Semjén Zsolttal.

Orbán szerint csak előrehozott választás jelenthet megoldást az egyre mélyülő gazdasági és szociális válságra. A Fidesz úgy látja, hogy a kormány nem tudja megoldani az ország problémáit, és egy kisebbségi kormány még inkább alkalmatlan a problémák kezelésére.

Orbán Viktor büszke arra, hogy a Fidesznek olyan képviselői vannak mint Szabó György 13. kerületi elnök, aki hétfőn megszervezte a Molotov-koktéllal felgyújtott jegyiroda előtti ellentüntetést.

Orbán Viktor azt mondta, maga személyesen nem megy el a péntek délutáni demonstrációra. Mindenkit biztosított ugyanakkor arról, hogy amíg a Fidesz Magyarországon meghatározó politikai erő, addig senkinek sem kell félnie megkülönböztetéstől politikai, vallási hovatartozása vagy származása miatt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?