Timót, Xénia
-4 °C
3 °C

Orbán drámai hangon buzdított a HírTv-n

2006.09.29. 18:18
Drámai hangvételű buzdító beszédet mondott Orbán Viktor a Hír Tv-ben. A kampánycsend előtti órákra időzítve a Fidesz elnöke új korszak nyitányának nevezte az október 1-i önkormányzati választást, amelyen "egy jó döntéssel" a szavazók meghúzhatják a vészféket az ország szakadék felé rohanó vonatán.

Közel tíz perces szózattal fordult a Hír Tv nézőihez Orbán Viktor. A csatorna számára készített buzdító beszédet a péntek éjfélkor beálló kampánycsend előtt háromszor is levetítik.

Szakadék, vészfék

A politikus azzal magyarázta a választók tévés beszéd útján történő megszólítását, hogy szerinte történelmi időket élünk, amelyben vízválasztó szerepet játszik majd az október 1-i önkormányzati választás. "Akár így, akár úgy új korszak lesz", "olyan választás, amelyre még nem volt példa" - állította Orbán, mert a mostanihoz hasonló helyzetbe még nem került az ország. Az ellenzéki politikus szerint a vasárnapi voksolás döntheti el, hogy "felfele vagy lefele indul-e el az ország". Az ország helyzetét a politikus egy a szakadék felé rohanó vonat képével is megrajzolta: szerinte október 1-én a választók a "jó döntéssel" még meghúzhatják a vészféket.

Szemlesütve kellett volna távoznia

Orbán kemény szavakkal bírálta a miniszterelnököt, aki "lebukott" hazugságaival, aki "száz trükkel tévesztette meg az országot" az Európai Uniót és megsértette a magyarokat, majd mindezt mosolyogva el is ismerte. Orbán, aki Gyurcsány Ferenc nevének kiejtése nélkül beszélt, azt mondta, miniszterelnök ezek után csak azt tehette volna, hogy bocsánatot kér, és "szemlesütve távozik".

Az ellenzéki politikus "súlyos provokációnak" nevezte, hogy a nem kormányzás után a társadalommal akarják megfizettetni annak árát. "Elfogadjuk-e" - tette fel a kérdést Orbán, hogy egy hibázó kormány "erőnek erejével elszedje a pénzünket?"

Gyarló emberek, de

A Fidesz elnöke szerint a politikusok is gyarló emberek, de "megvetést csak azok érdemelnek", akik "cinikusan" hazudtak, és akik abban a "gőgös tévhitben" élnek, hogy megtéveszthetik a választókat.

Hajrá!

Orbán kijelentette, szerinte ebben a helyzetben az erőszak nem megoldás, de egyúttal köszönetet is mondott a "békés demonstrálóknak". Az önkormányzati választás kimenetele fontosságának többszöri kiemelése után, arra kérte a választókat, hogy ne hagyják, hogy az ország válságokról válságokra, megszorításokról megszorításokra sodródó korszaka kezdődjön. "A magyar ember nem szereti a hazugságot, a magyar emberek az igazságot, a békét, az egyenes beszédet szeretik". Orbán drámai hangú beszédét a korábban szokásos Hajrá magyarok, hajrá Magyarország! köszönéssel fejezte be.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!