Felmentették az országos rendőrfőkapitány két helyettesét

2006.06.29. 12:23
Távozik posztjáról az országos rendőrfőkapitány két helyettese - jelentette be Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter. Július 15-től csak egy helyettes lesz, a posztot Szabadfi Árpád az eddigi Győr-Moson-Sopron Megyei fendőr-főkapitány tölti be.

Petrétei Jószef igazságügyi és rendészeti miniszter felmentette az országos rendőrfőkapitány két helyettesét. Hatala József és Berta László július 15-i hatállyal távozik posztjáról.


Szabadfi Árpád

A jövőben Bene Lászlónak csak egy helyettese lesz. Ezt a posztot július 15-től Szabadfi Árpád, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság eddigi vezetője látja el.

Petrétei József az Országos Rendőr-főkapitányságon tartott feladat-meghatározó értekezleten a legfontosabb teendők közé sorolta a rendőrség regionalizációját, illetve a határőrség integrációját a rendőrség kereteibe.


Petrétei József, Jenei Zoltán

Az ezekkel kapcsolatos javaslatokat Bene László országos rendőrfőkapitánynak Béndek Józseffel, a határőrség országos parancsnokával közösen augusztus 31-ig kell kidolgoznia.

A rendőri vezetők létszámának csökkentéséről Petrétei azt mondta: egyelőre nem tudja megmondani, hány embert érintenek majd az intézkedések.

A miniszter elvárja, hogy a testület a törvények betartásával végezze munkáját, ügyfélbarát, szolgáltató jellegű hatóság legyen és önállóan, a feladatok egyértelmű megosztása mellett dolgozzon.

Az értekezleten Petrétei József bemutatta a tárca új rendészeti szakállamtitkárát is. Jenei Zoltán, aki az előző kormányzati ciklusban a Belügyminisztérium közgazdasági helyettes államtitkára volt, július 1-től dolgozik az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumban.  • Bérelnék
  • Bankszámla