Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Ismét megakoncert lesz a Hősök terén

2004.01.26. 14:35
Az európai uniós csatlakozás éjszakáján újra megakoncertet szerveznek a Hősök terére. Ezúttal várhatóan egy szimfonikus zenekar és a magyar rocktörténet nagyjai lépnek közösen színpadra az éjféli tűzijáték és a hajnalban előadott Fából faragott királyfi előadás előtt. Az Index információi szerint a kormány a héten véglegesíti az április 30-ra és május 1-re vonatkozó terveket.
Az augusztus 20-i hangversenyhez hasonlóan ismét a Hösök terére tervezett megakoncert lesz az uniós csatlakozási ünnepségek központi rendezvénye. Az Index információi szerint az egyelőre még előkészítés alatt álló javaslat összepárosítaná a hazai komoly- és a könnyűzenét: közösen lépne színpadra egy szimfonikus zenekar és a magyar rocktörténet számos nevezetes figurája.

A héten döntenek

A közbeszerzési pályázatok egy részét már kiírták, a kormány pedig előreláthatólag a héten tárgyalja és véglegesíti az április 30-i és május 1-i ünnepségekre vonatkozó előzetes elképzeléseket. Horn Gábor, a MeH politikai államtitkára az Indexnek elmondta, hogy a kétnapos központi rendezvényekre 390 millió forintot szánnak, a vidéki programokra pedig 400 millió forintra lehet pályázni. Horn elmondta, hogy Hősök terei központi ünnepségen a koncert és az Időkerék beindítása után a tíz csatlakozó ország kulturális örökségéből készült összeállítás látható, majd hajnalban a Fából faragott királyfi előadása kerül színpadra.

12 sziget a Dunán

A fővárosi rendezvények színtere lesz a Duna is, ahol három hídon is zajlanak majd az ünnepi események. A Dunán 12, hajóval megközelíthető mesterséges szigeten mutatják be, mit visznek a magyarok az EU-ba. A tervekben szerepel a dunai sétányon a népek konyháinak bemutatása, utcazenészek fesztiválja és programokat terveznek a fiatalok által látogatott Ráday utcába, valamint a Liszt Ferenc térre is.