Illés
17 °C
28 °C

Börtönnel fenyegették Orosz Józsefet

2008.03.28. 10:42
Két éve szabálytalankodott autójával Orosz József rádiós műsorvezető, de a rendőrök rajtakapták. Fel is jelentették, meg is büntették, de a büntetést csütörtökig nem fizette be, emiatt már elzárásra ítélnék. Végül befizette a büntetést.

Nem fizette be 25 ezer forintos szabálysértési büntetését Orosz József, a Klubrádió műsorvezetője, ezért a bírságot a szentendrei bíróság 25 nap elzárásra változtatta, amit a baracskai börtönben kell letöltenie, olvasható a Magyar Nemzet pénteki számában.

A lap szerint Orosz József két éve autójával a fővárosi Moszkva téren behajtott egy táblával tiltott buszfordulóba, s emiatt egy rendőr feljelentette.

A szabálytalanságért legfeljebb 30 ezer forint bírság szabható ki, az ügy előadója viszont úgy döntött: elegendő, ha 25 ezer forintra bünteti a műsorvezetőt. Elküldték a határozatot Orosznak, aki időközben Szentendréről a fővárosba költözött.

A Magyar Nemzet szerint az értesítést nem vette át, nem terjesztett kifogást a határozat ellen, így a büntetés 2006. július 15-én jogerőre emelkedett. Erről is tájékoztatták az újságírót, de ezt a levelet is visszakapta a rendőrség. Ezután többször felszólították, hogy fizesse be a büntetést, vagy el fogják zárni.

Mivel erre sem érkezett reakció, a Szentendrei Városi Bíróság felszólította, hogy 25 napra vonuljon be a baracskai börtönbe. Mivel a műsorvezető erre sem volt hajlandó, a rendőrség kezdeményezte, hogy Oroszt a lakásáról vigyék a baracskai börtönbe. Ilyenkor a rendőrség két időpontot jelöl ki, amely Orosz esetében az utóbbi két hetet jelentette. De a rendőrök egyszer sem találták otthon.

A Magyar Nemzet otthonában érte utol a rádió műsorvezetőt. A műsorvezető azt állította, hogy nem tud az ügyről, és megköszönte a tájékoztatást. Azt is elmondta, hogy törvénytisztelő állampolgárnak tartja magát.

UPDATE: Orosz József a hirado.hu-nak pénteken azt nyilatkozta, csütörtökön, miután beszélt a Magyar Nemzet újságírójával, befizette a 25 ezres büntetést.