Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pannon Rádió megszüntetését kéri az Összefogás

2002.02.25. 18:32
Az Összefogás elnevezésű civil mozgalom eredetileg húsz órásra tervezett nonstop demostrációja egy sima petíció átadásra szűkült hétfőn délután az ORTT székház előtt Budapesten. A szervezet arra kéri médiatestületet, hogy haladéktalanul szüntesse meg a Pannon Rádió rasszista, gyűlöletkeltő műsorszámait.
A kormánytöbbségű Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) haladéktalanul tegye meg a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a hazánk szégyenévé vált Pannon Rádió szüntesse meg rasszista, gyűlöletkeltő műsorait, vagy ha a rádió erre nem hajlandó, akkor vonja meg tőle a működési engedélyt - áll a petícióban, amit a civil szervezet elnöke, Hanti Vilmos adott át az ORTT főigazgatójának, Kovács Györgynek.

Az Összefogás úgy látja, hogy "a Pannon Rádióban elhangzó gyűlöletkeltéssel a Magyar Köztársaság megszegi a II. világháború után kötött és ma is érvényben lévő békeszerződést...Azzal, hogy a kormánytöbbségű ORTT eddig nem szüntette meg a törvénytelenségeket, maga is vét a törvények ellen, amiből azt a következtetést vonhatják le itthon és külföldön, hogy a Magyar Köztársaság kormánya támogatja a rasszizmus megnyilvánulásait".

A tüntetés sodrában

- Maga honnan jött? - kérdezte tizenöt demonstráló ember gyűrűjében Hanti Vilmos, az Összefogás elnöke az Index tudósítójától, aki narancssárga pulóvert viselt a kabátja alatt
- Az Indextől.
- Honnan?! A Fidesztől?!
- Nem az Indextől.
- Elnézést, de a narancsszínről hirtelen már azt hittem...A múltkor az újságban például azt olvastam "Orbán Viktor felesége" helyett, hogy Orbán Viktor őfelsége - fejtette ki az elnök, majd az Index kérdésére elmondta, hogy azért változtattak a húsz órásra tervezett monstre demontráció tervén, mert nem hiszik, hogy nagyobb eredményt lehetne azzal elérni, mint egy egyszerű petícióátadással.

A tüntetők a "Hazánk szégyene a Pannon Rádió" felirattal mintegy egy órán keresztül demonstráltak az ORTT épülete előtt, majd elvonultak. A rendőrség 120-ra becsülte a megmozduláson résztvevők számát, míg a szervezők szerint mintegy 200-an voltak. Az Index negyven perccel a tünetés meghirdetett kezdete után mintegy tizenöt-húsz főre taksálta a tömeget.