Sára, Márió
-6 °C
2 °C

ORTT: a Vasárnapi Újság nem közszolgálati

2002.06.14. 14:42
Elmarasztalta az ORTT a Magyar Rádió Vasárnapi Újság című műsorának két héttel ezelőtti adását, amelynek vendége Orbán Viktor volt. A médiahatóság a reggeli műsor egyoldalúságát, a közszolgálatiság sérülését kifogásolja.
Az Országos Rádió- és Televízió Testület három-egy arányban szavazott a Vasárnapi Újság elmarasztalása mellett - olvasható a Népszava pénteki számában. A volt miniszterelnök több mint egy órán át szerepelt a Vasárnapi Újságban, amelyet korábban kedvenc rádióműsorának nevezett. Orbánt Csúri Ákos és Haeffler András felelős szerkesztő látta vendégül.

A Vasárnapi Újságot korábban is vizsgálta az ORTT, akkori értékelésük szerint a műsor rendszeresen megsérti a jogszabályokat. A médiahatóság írásbeli figyelmeztetése szerint a magazin "lehetetlenné teszi a közönség objektív információkhoz jutását". Az ORTT értékelése megjegyzi továbbá, hogy a Vasárnapi Újság "nem felel meg a közszolgálatiság által támasztott követelményeknek, elfogult és egyoldalú témabemutatása nem alkalmas a polgárok sokoldalú és kiegyensúlyozott tájékoztatására."

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!