Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

ORTT: a Vasárnapi Újság nem közszolgálati

2002.06.14. 14:42
Elmarasztalta az ORTT a Magyar Rádió Vasárnapi Újság című műsorának két héttel ezelőtti adását, amelynek vendége Orbán Viktor volt. A médiahatóság a reggeli műsor egyoldalúságát, a közszolgálatiság sérülését kifogásolja.
Az Országos Rádió- és Televízió Testület három-egy arányban szavazott a Vasárnapi Újság elmarasztalása mellett - olvasható a Népszava pénteki számában. A volt miniszterelnök több mint egy órán át szerepelt a Vasárnapi Újságban, amelyet korábban kedvenc rádióműsorának nevezett. Orbánt Csúri Ákos és Haeffler András felelős szerkesztő látta vendégül.

A Vasárnapi Újságot korábban is vizsgálta az ORTT, akkori értékelésük szerint a műsor rendszeresen megsérti a jogszabályokat. A médiahatóság írásbeli figyelmeztetése szerint a magazin "lehetetlenné teszi a közönség objektív információkhoz jutását". Az ORTT értékelése megjegyzi továbbá, hogy a Vasárnapi Újság "nem felel meg a közszolgálatiság által támasztott követelményeknek, elfogult és egyoldalú témabemutatása nem alkalmas a polgárok sokoldalú és kiegyensúlyozott tájékoztatására."