Szilárda
-4 °C
2 °C

Körmendy-Ékes: Veszélybe kerülhet az ORTT működése

2002.11.14. 15:36
Az ORTT működése kerül veszélybe, ha nem kap több pénzt a médiahatóság jövőre - jelentette ki rendkívüli tájékoztatóján Körmendy-Ékes Judit. Az ORTT elnöke szerint a testületnek a tervezettnél 450 millió forinttal kell több pénzt kapnia. A tájékoztató idő előtti, mert a kért pénzt az ORTT megfogja kapni - indokolta a tájékoztatóról való távolmaradását Ladvánszky György, az MSZP delegáltja.
Csaknem félmilliárd forinttal több pénzt szeretne kapni az Országos Rádió és Televízió Testület, mint amennyi a parlament előtt lévő költségvetési tervezetben szerepel - jelentette ki csütörtöki rendkívüli sajtótájékoztatóján Körmendy-Ékes Judit, a testület elnöke. Ismertetése szerint a médiatörvény jogharmonizációs módosítása számos többlet terhet ró a hatóságra, ami az idei költségvetési keretnél több pénzt igényel.

Kifogásolta, hogy a büdzsé tervezete nem veszi figyelembe sem az inflációt, sem a köztisztviselőknek kifizetendő kötelező béremelést, ráadásul a 2003-as költségvetés, még az ideinél is csaknem 200 millióval kevesebb. Nominálértéken 17, reálértéken 23 százalékkal lesz kisebb a jövő évi pénzünk az ideinél" - vélekedett Körmendy-Ékes Judit. Wéber János, a médiahatóság MDF által delegált tagja szerint jelentős létszámleépítésekre kényszerülhet az ORTT, ha nem növelik 2003-as költségvetési keretüket.

Ladvánszky György, a testület MSZP által delegált tagja nem vett részt a sajtótájékoztatón, mintahogy távol maradt Timár János is, akit az SZDSZ küldött a testületbe. Ladvánszky távolmaradását azzal indokolta, hogy a büdzsé tervezetében szereplő 831 milliós ORTT költségvetés nem a végeleges számot tartalmazza. Mint mondta, a kulturális bizottság médiaalbizottsága ezekben a napokban is a megoldáson dolgozik, így meglátása szerint "idő előtt megkongatni a vészharangot nem jó másra, mint politikai hangulatkeltésre".

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!