Jenő
-3 °C
6 °C

Bekiabálók, hazaárulók, kivonulók

2002.02.06. 15:27
A szocialisták nem vesznek részt a parlament hátralévő munkájában, miután szerintük kedden Orbán Viktor miniszterelnök hazaárulónak nevezte az ellenzéket. Orbán szokásos szerda reggeli interjújában elismerte a szóváltást, de azt mondta: ez egy magánbeszélgetés keretében hangzott el. A parlamenti jegyzőkönyvből kimaradt a miniszterelnöki megjegyzés, de az nyomonkövethető, hogy két tucatnyi alkalommal kiabáltak közbe a román-magyar egyetértési nyilatkozat kapcsán zajló vitában a képviselők.
Nem vesz részt a parlament hátralévő munkájában az MSZP. Sérelmezik ugyanis, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a parlamentben hazaárulónak nevezte az MSZP valamennyi képviselőjét. A szocialisták szerint az ellenzék ellenséggé nyilvánításával a miniszterelnök átlépte azt a határt, amely a parlamenti demokráciát megkülönbözteti a diktatúrától. Kétszer is elhangzott a parlament keddi ülésén Orbán Viktor miniszterelnök szájából a hazaáruló kifejezés - közölte a parlament főbejáratának külső lépcsőjén tartott sajtótájékoztatón Keller László szocialista frakcióvezető-helyettes.
Részletesen: Az MSZP a választásokig nem lép a Parlamentbe

Orbán: Semmi csúnyaság nem történt

Orbán Viktor szokásos szerda reggeli rádiós nyilatkozatában tulajdonképppen elismerte, hogy súlyos szavakkal illette az ellenzéket. A miniszterelnök közölte: "semmi csúnyaság nem történt", minthogy nem parlamenti hozzászólásban, hanem magánbeszélgetésben hangzott el a Keller által sérelmezett kifejezés.
Részletesen: Orbán Viktor szerda reggeli rádiós interjúja

A jegyzőkönyv szerint kétszer is hazaárulóztak

Kétszer is lehazaárulózták a szocialistákat kedden a parlamentben a jegyzőkönyv tanúsága szerint. Elsőként Tirts Tamás (Fidesz) száját hagyta el ez a jelző, majd Kövér László szintén a vezető kormánypárt kampányfőnöke kiáltotta Göndör István felé, hogy "hazaárulók vagytok". A parlamenti jegyzőkönyvből nyomonkövethető, mikor érkezett meg az ülésterembe Orbán Viktor, Keller képviselővel folytatott pengeváltását azonban nem jegyezték fel a parlamenti gyorsírók.

Részletesen: Ami a jegyzkőkönyvből nem maradt ki

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?