Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Kormányüdülőben készül a kampányra az MSZP

2006.01.13. 18:32
Balatonőszödön, a kormányüdülőben tartott választási felkészülési tanácskozást az MSZP kampányfőnöksége. A kormányszóvivő tájékoztatása szerint csak a kormánytagok kaptak kedvezményt.

Csütörtök délutántól péntek délig kampányfelkészítő rendezvényen vettek részt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vezetésével az MSZP Országos Választási Bizottságának tagjai a balatonőszödi kormányüdülőben, tudta meg az Index. Értesüléseink szerint a kormányfő által vezetett testület a választásokig szóló menetrenden dolgozott.

Balatonőszödön tanácskozott az MSZP kampányának vezérkara, ismerte el a kormányszóvivői iroda az Index érdeklődésére. Batiz András kormányszóvivő az Indexet arról tájékoztatta, hogy a testület a vasárnapi szezonnyitóval, az azt követő időszak és a parlamenti ülésszak előkészületeivel foglalkoztt a balatonöszödi kormányüdülőben. "Visszásságot nehéz találni ebben, hiszen az állami vezetők amellett, hogy térítésmentesen használhatják a kormányüdülőt, vendégeket is hívhatnak. Ezúttal is ez történt" - reagált arra a felvetésünkre a kormányszóvivő, hogy ildomos-e kormányüdülőben pártprogramot tartani.

Batiz tájékoztatása szerint az OVB nem kormánytag tagjai az előírásoknak megfelelően a teljes tarifa megfizetése mellett tartózkodtak Balatonöszödön, ahol eszmecserét folytattak vendéglátóikkal. A tanácskozáson részt vett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök mellett Hiller István pártelnök, Kiss Péter kancelláriaminiszter, Juhász Ferenc és Újhelyi István alelnök, Szekeres Imre elnökhelyettes, Lendvai Ildikó, a parlamenti frakció vezetője, Szigetvári Viktor kampányigazgató és Gál J. Zoltán, a kancellária politikai államtitkára is.

Az OVB tagjai közül Simon Gábor választmányi elnök nem tudott részt venni az eseményen. A Balatonöszödi kormányüdülő egyébként gyakran szolgál különböző - nem csak kormányzati - rendezvények helyszinéűl. "A téli időszakban is tartanak itt alkalomadtán példának okáért konferenciákat" - hangsúlyozta Batiz András.

Értesüléseink szerint szombaton az MSZP megyei elnökeinek tartanak felkészítést a Köztársaság téri székházban.