Ötéves a magyar csoda, köszönjük Gyurcsány!

2009.09.29. 10:35

Még a legtalpraesettebb, BMX-ről csúzlizó vásott kölyök is zavarban van, amikor köszönetet kell mondania egy felnőttnek. Gondolhatja, kedves olvasó, mit éreztünk mi, az ország krónikásai, amikor rájöttünk, hogy ezen a szép kedden lesz öt éve, hogy Gyurcsány "Neo" Ferenc miniszterelnök lett. Rögvest fellapoztuk kedvenc riposztunkat tőle, azt, amelyikkel annyira még 2005-ben megszégyenítette a Heti Válasz okvetetlenkedő, barnainges riporterét:

- Országértékelő beszédének volt egy mondata, melyet aranyba kellene foglalni: "A politikát lassan leváltja a politikai kommunikáció." Ezért nem éppen ön tesz a legtöbbet?

- A kérdésben foglalt állítás akkor lenne igaz, ha példát tudnának mondani akár egy olyan jelentős kezdeményezésre, melyet nem teljesítettem vagy ne indítottam volna el a cselekvés útján.

462007 8a06da42f650dac436950db385699b3d o

Hát ez az, kedves ellendrukkerek és Savanyú Jóskák, a tények, (de legalábbis a tényeknek a Progresszív Intézet kiadásában megjelent kivonata) nem hazudnak. Arra gondoltunk ezért, hogy a XXI. század vitathatatlanul legnagyobb reformerének, illetve a róla elnevezett érának úgy állíthatunk méltó emléket, hogy csakis tényeket sorolunk.

Újságírók lévén ezt abban a formában tesszük, hogy erre az ünnepi weboldalra csoportosítjuk a 2009. szeptember 29-én, vagyis a mai napon keletkező olyan híreket, amik a Gyurcsány-korszak ötödik évét taposó Magyarország állapotáról szólnak. Lesz itt nyilván minden, a sporttól a gazdaságig, egy a közös bennük: hűen megmutatják, hogyan élünk mi, pannonok abban az országban, ahol Gyurcsány Ferenc minden ígéretét valóra váltotta.

Jó szembesülést!