Nem ugrál, ott marad!

2009.09.29. 10:36 Módosítva: 2009.09.29. 10:37

Volna csak enyém az ég köntöse,
Arannyal hímzett ezüstszínű fény,
az Ég kék, sötét s szürke köntöse,
Melyben az Éj jár, s a Hajnal, s a Fény.
Azt teríteném lábaid elé,
De minden kincsem csak az álmaim,
Álmaim terültek lábaid elé.
Lépj lágyan, amin jársz: az álmaim.
Yeats: Az ég köntösére vágyik

Gyurcsány Ferencet az Európai Tanács elnökének jelölte 23 EU-tagállam, és állítólag a jelölésből kimaradtak sem vétóznának, ha szavazásra kerülne a kinevezés. Úgy tűnik, hogy még a szlovákok és a románok sem. A nagy kötélhúzás után a lisszaboni szerződésre végre rábólintott e folyton marakodó föderáció, konföderáció, szabad államok óvatos társulása, vagy valami izé, amit még 100 évig biztosan definiálgatnak majd e tarka vidék Klausai, Haiderei és Cameronjai. A vérben tocsogó múltjára oly büszke Öreg Kontinens hallja a mellette elhúzó birodalmak robogását. Az USA, a már régóta fölé nőtt kisgyermeke, meg a megfejthetetlen Középső Birodalom (igen, Kínára gondolok) tarkóját nézni az élet versenypályáján nem túl hálás szerep.

Ha már összefognak Európában, akkor olyan ember kell élére, aki képes saját hajánál fogva kihúzni e kontinenst a kulimászból.

470605 e71f5345fadd05580b7d845f7d222cd3 o

Primus Europaea Hungaricus

Naná, hogy Gyurcsány kell nekik, erre az új, és minden eddigi EU-s állásnál erősebb posztra. Lényegében úgy áll a dolog, hogy ha a miniszterelnök bólint, akkor magyar ember lesz Európa első elnöke.

Hurrá, hurrá, dagadhat a honkebel, árvalányhaj, trallalala. Ami Hunyadi Mátyásnak nem sikerült (a Német-Római Birodalom szent trónja, Európa akkor legfontosabb munkahelye) az 550 év alatt összejöhetett. Az ír partoktól Plovdivig belátták, a magyar csoda levezénylője jó lehet nekik is. A marakodó és totojázó kicsik és közepesek közé egy friss ember kell, aki nemcsak szöszmörög, hanem szépen helyre pofozza ezt a kurva kontinenst.

Én most mégsem ünnepelek, hanem aggódom.

Nem bírná a sok szarka

A magyar ugar meg lett trágyázva, az első termés is bőségesnek bizonyult, leng az ért kalász, csepeg a nektár. Na ilyenkor nem kéne elkúrni. Jóllakottan böfögni és az aranyló húslevest kanalazva hagyni, hogy beázzon a tető, túrjon a vakond és kukacosodjék az alma.

Az elmúlt öt év Magyarországának sikertörténete ugyanis valójában egyetlen ember története.

Őt pedig történetesen úgy hívják, hogy Gyurcsány Ferenc. Ha ő elmegy, visszajönnek a percemberkék szürke hegedősei, és szépen hazaviszik a fémet, és hagyják elrozsdálni a vasat.

Az eddig parádésan kormányzó baloldalnak egyszerűen nincsen még készen az utánpótláscsapata. A Gyurcsány távozásával hatalomra jutó bizonytalan, komcsi köpenyből pálforduló káderállomány eddig is képtelen volt akár csak fejben követni vezetőjét.

A magát jobboldalnak nevező Frusztrált Idióták Degenerált Elvtársi Szakkollégiuma pedig láttuk, hogy mire képes. Nyafogni, Európának legsötétebb hagyományaiból meríteni, mindent tagadni és cserébe semmit sem állítani. A Fidesznek nincs programja és nagyon valószínű, ha megkaparintanák a hatalmat, akkor talán nem is lenne nekik több, mint egy kis nyúlás itt, egy kis ministrálás ott.

Ha Gyurcsány elmegy, akkor Európa meglódul, Magyarország pedig marad a dicső új birodalom provinciális provinciája.

Merjünk magunkra gondolni !

A hazaszeretet most önzést követel. Amikor általános iskola alsó tagozatában tanszereket gyűjtöttünk a nicaraguai gyerekeknek, én odaadtam a kedvenc piros Rotringomat. Nagyon hiányzott, de elképzeltem magamnak egy kecsua kisfiút, ahogy először kézbe fogja a finom szerszámot, és olyan vékony vonalat húz vele a kunyhójában, amilyet még sose látott. Ez a tudat megnyugtatott, még elégedettséget is okozott. De egy frissen épült háznak elbontani az első emeletét egy távoli új palota kedvéért, nahát az nem nagyvonalú gesztus, hanem felelőtlen őrültség. Én ugyanis karácsonyra kaptam egy majdnem olyan szép zöld Rotringot. Nem látok viszont sehol, semmilyen színű másik Gyurcsányt.

405307 5dcc2d3956c60140495fa1a5d728938c o

Tőlem leönthetjük azzal a nyálas historikus mázzal is az érvelést, hogy a török ellenében utolsó védőbástyaként már megtettük a magunkét Európáért. (És nem fogom jelezni, hogy ezt a kedves szívességet nem az atomjaira hullott magyar bandériumok, az egymásra acsargó hajdúk és aulikusok, hanem a Habsburg császárok tették meg. Igaz, ők is csak úgy, ahogy György nevű leszármazottjuk az MDF színeiben kívánt szerencsét próbálni Brüsszelben, inkább magáért és nem feltétlenül a normális Magyarországért.)

A lényeg, hogy Gyurcsány Ferencet itthon kell tartanunk. Vegyük körbe a Parlamentet és ne engedjük ki. Magyarázzuk el Klárának, hogy a gyerekeket kár lenne kivenni az iskolából. Jelezzük, hogy Toto kutya rosszkedvű lenne a levegőváltozástól.

Ezer évben egy

Látni kell, hogy Gyurcsány az ország felemelkedésének a záloga. Ezer évben egyszer jön el egy ilyen képességű ember. Akinek van koncepciója, energiája, állhatatossága és türelme hozzá, hogy ezt a saját orrtúrásába feledkezett porfészket a progresszió útjára vezesse. Tudjuk már megbecsülni azt, ami a miénk. Ne engedjük el a magyarok közül az európait.