Klaudia
-3 °C
3 °C

Orbán Győrben értékelte magát

2005.07.09. 01:01
Vastapsseal fogadták Obán Viktort a Győrben rá váró hallgatóság, miután megérkezett a Gyurcsány Ferenccel vívott vitáról. A volt miniszterelnök szerint megértette a nyugdíjasokkal, hogy nem elvettek tőlük, hanem adott nekik.
A nyugdíjasok fejét telebeszélték azzal, hogy nem szeretjük őket - mondta Orbán Viktor a Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel péntek délután folytatott nyilvános vitát értékelve Győrben egy fórumon, amiről elkésett a Gyurcsány Ferenccel folytatott vita miatt. A nyilvános vita nyereségének minősített, hogy világossá tette, "az emberek életét legjobban megkeserítő áremeléseket személyesen a miniszterelnök dönti el".

"Igyekszünk derék magyar emberek lenni, (...) a haza, a nemzet a legfontosabb nekünk" - hangoztatta. Hozzátette: "nem engesztelhetetlen dühös emberek vagyunk", hanem olyanok, akikkel meg lehet egyezni az ország érdekében, mondta a beszélgetés résztvevőirőlről Orbán Viktor.

"Nem kell tőlünk félni, az emberek bátran támaszkodhatnak ránk, ha baj van" - mondta Orbán Viktor. de nem takargatta, nem elégedett vitapartnere válaszaival. Szerinte a legfontosabb állami vagyon nem a vitában emlegetett repülőtér, hanem a termőföld. Ezzel kapcsolatban figyelmeztetett, a következő fél év "végjáték" és ezért is vigyázni kell, hogy ez a vagyon megmaradjon.

A pártelnök a Fidesz-kormányzás négy évéről szólva kijelentette: összességében nincs ok a szégyenkezésre.