Viola
-5 °C
-2 °C

Orbán: anyagi helyzetem nyitott könyv

2002.06.25. 13:13
Hazugságnak és rágalomnak tart Orbán Viktor minden olyan feltételezést, amely szerint feleségével több tízmilliós ingatlanokat vásároltak volna. A Dél-Koreában tartózkodó ex-kormányfő az MTI-nek telefonon nyilatkozott.
Orbán Viktor hazugságnak és rágalomnak ítéli azt a feltételezést, hogy négyéves vagyongyarapodása nem áll összhangban bevallott jövedelmével. A Dél-Koreában tartózkodó ex-kormányfő az MTI-nek telefonon nyilatkozva azt mondta, hogy a sajtóban megjelent feltételezések semmilyen ténnyel nem támasztatók alá. - Mindenkit be fogok perelni, aki ilyen állítást a nyilvánosság előtt megfogalmaz - szögezte le Orbán Viktor.

Helyreigazítást kértek

A volt miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy helyreigazítás közlését kérték a vagyoni helyzetükkel foglalkozó több médiumtól. Kifogásolták azokat az információkat, amelyek szerint Lévai Anikó 15 millió forintért vásárolt 50 hektár földet, továbbá 10 millió forintért bővített egy tokaji ingatlant. Sérelmezték azt az állítást is, hogy 85 millió forintért vettek egy budai ingatlant.

Orbán Viktor kedden az MTI-nek azt mondta: ő az első magyar miniszterelnök, aki úgy fejezte be négyéves működését, hogy saját záró vagyonnyilatkozatának közzétételével egy időben a felesége nevén szereplő jövedelmet és vagyontárgyakat is feltüntette. Mint mondta, felesége vagyonnyilatkozatát a parlament egyébként szigorúan őrzi.

Nyitott könyv

- Annak érdekében hoztam nyilvánosságra, hogy tisztán állhassak a közvélemény előtt - jelentette ki, hozzátéve: mindenkinek, aki hasonlóan magas tisztséget tölt be, azt ajánlja, hogy tárja családja vagyoni helyzetét a nyilvánosság elé. A politikus úgy fogalmazott: a nyilvánosság előtt nyitott könyv családja vagyoni élete.

- Minden forint stimmel, egyetlen olyan vagyontárgyat, vagy tételt sem találnak, amelynek ne lenne meg a valóságos fedezete - tette hozzá. A volt kormányfő nem kívánt arra a kérdésre reagálni, hogy a vagyonnyilatkozatával kapcsolatos megnyilvánulásokat politikai támadásnak ítéli-e. Orbán Viktor Dél-Koreában találkozik a külügyminiszterrel, a külkereskedelmi miniszterrel, a Hyundai elnökével, valamint az ellenzék vezetőjével és a parlament leköszönt elnökével. Közlése szerint az előző kormány idején tett erőfeszítéseknek köszönhetően a Samsung egy spanyolországi gyárát Magyarországra telepíti, erről a napokban hoztak döntést.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!