Viola
-6 °C
-2 °C

Orbán nem kapar semmilyen poszt után

2008.03.06. 16:15
Az ellenzéki pártelnök állítja, a Fideszben 4-7 ember is alkalmas az ország irányítására, mint mondta azt, hogy kinek hol kell állnia a sakktáblán, majd időben eldöntik.

A Fideszen belül 4-7 olyan ember is van, aki alkalmas a párt és az ország vezetésére - fogalmazott Orbán Viktor a Pécsi Tudományegyetemen csütörtökön.

A Fidesz dönti el, ki lesz vezető és ki nem. A tagok között ott vannak az ország irányítására alkalmas emberek. Azt, hogy taktikai megfontolásból, választási esélyek szempontjából kinek hol kell állnia a sakktáblán, eldöntjük, ha itt lesz az ideje - válaszolt a Fidesz elnöke egy hallgató kérdésére, aki arra volt kíváncsi, nem gondolja-e, hogy jót tenne pártjának, ha nem mindig ő lenne a reflektorfényben.

Orbán Viktor hozzátette: "én sohasem, eddig sem és ezután sem fogok kaparni semmilyen pozíció után. Szerencsére túl vagyok ezen. Inkább segíteni akarom azokat, akik utánam jönnek".

A pártelnök azt mondta, a Fidesz szempontjából az a feladata, hogy e hatalmas, százezer tagot tömörítő szervezetet egybetartsa, életét szervezze, működtesse. Hozzátette: az ország felé az a feladata, hogy tartsa a reményt az emberekben. "Azt a reményt, hogy nem szabad feladni, nem szabad azt az életfilozófiát győzelemre segíteni, miszerint örüljünk, ha a holnap nem lesz rosszabb, mint a ma".

Úgy vélte, a Fidesz nagy hasznára van Magyarországnak azzal, hogy az évek múlásával "jól láthatóan felszínre azokat a vezetőket, akik egyébként alkalmasak, kipróbáltak és nagyobb feladatokra is bevethetőek. Ettől Magyarország erősebb lesz".

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!