Orbán: Rossz irányban haladunk

2004.08.26. 22:11
Orbán Viktor véleménye szerint az elmúlt napok történései nyomán Magyarországon végképp nem lehet baloldalról beszélni a politikai színtéren.
"Ami most történik, az nem más, mint a bankárszemlélet teljes győzelme a baloldal felett, azt is mondhatnám, hogy a pénz győzött" - mondta a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség elnöke a Barankovics-emlékülésen csütörtök este Győrött.

"A költségvetés megbukott"

A legnagyobb ellenzéki párt vezetője elemzőkre is hivatkozva annak a személyes véleményének adott hangot, hogy a kormány összeomlását gazdasági válság okozta.

A költségvetés megbukott, a költségvetési hiány jóval nagyobb lesz a tervezettnél, az eladósodottság mértékét pedig jelzi, hogy az összes személyi jövedelemadó kisebb összeget tesz ki, mint amit az adósság szolgálat törlesztésére kell fordítani - mondta.

"Rossz irányba haladunk, és az út végén elszegényedés és munkanélküliség vár a magyar emberek százezreire" - fogalmazott a politikus.

A Fidesz nem száll be a harcba

Orbán Viktor beszédében kitért a kormányválság és a Fidesz viszonyára. Kijelentette: a Fidesz rosszul tenné, ha részt venne a hatalomért folytatott huzakodásban.

"Sosem gondolhatjuk, hogy a magyar emberek egyértelmű felhatalmazása nélkül kormányzati hatalmat gyakorolhatunk" - szögezte le.

Ezzel összefüggésben kifejtette, hogy Magyarországon senkinek nincs joga, "sem személynek, sem pártnak, olyan kormányprogramot meghirdetni, vagy olyan program szellemében döntéseket hozni, amire a magyar polgárok nem adták áldásukat".

Épkézláb terv

A párt elnöke elmondta: a párt csütörtök délutáni ügyvezető elnökségi ülésen elhangzott, hogy a magyar demokráciára komoly próbatétel vár, "hiszen eddig a miniszterelnököt a választópolgárok választották, most meg a Magyar Szocialista Párt".

A következő napok, hetek teendőiről szólva kijelentette: az emberek számára nem az a fontos, ki a miniszterelnök, hanem elsősorban az, hogy a kormányzó pártoknak van-e "épkézláb tervük" a válságból történő kilábalásra.  • Tippek
  • Hírek