Alajos, Leila
20 °C
36 °C

Megtriplázták Bitvai óvadékát

2003.12.15. 15:29
A másodfokon határozatot hozó Fővárosi Bíróság a gyanúsítottnak felrótt bűncselekmény jellegére és súlyára tekintettel túl alacsonynak találta az elsőfokon megállapított tízmilliós óvadékot.
Az Állami Autópályakezelő Rt. sikkasztással gyanúsított egykori vezérigazgatójának előzetes letartóztatását tízmillió forint óvadék ellenében szüntette meg, és egyúttal elrendelte házi őrizetét a Budapesti Központi Kerületi Bíróság december tizedikén.

A Fővárosi Bíróság, mint másodfokú bíróság a BKKB által hozott végzést december 15-én hozott határozatában annyiban változtatta meg, hogy Bitvai Miklós óvadékát 30 millió forintra emelte. A jogerős döntést a bíróság azzal indokolta, hogy a gyanúsítottnak felrótt bűncselekmény jellegére és súlyára tekintettel az elsőfokú bíróság által megállapított 10 millió forintos óvadék túlzottan alacsony.

A brókerbotrány négy központi figurája összesen százmillió forintért karácsonyozhat házi őrizetben. Rejtő E. Tiborért pénteken fizették ki a tízmilliós letétet, Garamszegi Gábor, a Betonút Rt. korábbi vezérigazgató-helyettese szintén harmincmilliót ért.