Huba
17 °C
33 °C

Orbán a Sándor-palotában búcsúzik

2002.05.22. 20:56
Kormányülés ugyan nem lesz a Sándor-palotában, mégis a távozó kormányfő tartja az első programot a frissen felújított épületben. Orbán Viktor csütörtök délelőtt ugyanis nemzetközi sajtótájékoztatót tart a palotában, majd kitünteti az építésben részt vevőket, és fogadást ad a diplomáciai testületek részére.
A korábbi hírekkel ellentétben nem a Sándor-palotában tartja utolsó ülését a távozó Orbán-kabinet. A miniszterelnökség épületének szánt palotát 2,2 milliárd forintért újították fel. Csak belsőépítészeti munkáira 400 millió forintot szántak. Miniszterelnökség mégsem lesz a Sándor-palotából, a Medgyessy-kormány ugyanis nem költözteti el a kormányfő munkahelyét a parlamentből.

Az Orbán-kormány által a miniszterelnök mindenkori munkahelyének szánt épületet egy napra "birtokba veszi" Orbán Viktor leköszönő kormányfő. Csütörtökön délelőtt ugyanis "Hagyomány és folytonosság, a polgári Magyarország négy éve" címmel tart nemzetközi sajtótájékoztatót. Délután pedig a távozó kormányfő kitünteti az újjáépítésben közreműködő építészeket, művészettörténészéket, valamint építőket. Orbán Viktor végül kora este fogadást ad a diplomáciai testületek számára.

A lakók is véleményt mondhatnak

A Medgyessy-kormány az I. kerületben élők véleményét is kikéri arról, hogy miként hasznosítsák a Sándor-palotát - közölte az MTI-vel Gál J. Zoltán helyettes kabinetfőnök szerdán, jelezve: hamarosan olyan gyűjtő-ládákat helyeznek el a kerületben, ahová a lakók bedobhatják leírt elképzelésüket. Gál J. Zoltán hangsúlyozta: az a háromfős testület, amelyet a kijelölt miniszterelnök korábban felkért, hogy tegyen javaslatokat a Sándor-palota hasznosítására, a kerületiek véleményét is figyelembe fogja venni, mikor kidolgozza indítványait