Ágnes
-5 °C
2 °C

Orbán: Nem adhatjuk fel!

2002.08.24. 13:16
Mindenkinek meg kell győznie még egy embert - mondta Orbán Viktor a vasi és zalai polgári körök tegnapi, Zalalövőn tartott fórumán az őszi önkormányzati választásokra utalva - jelentette a Népszabadság. Az szt tiszti múlttal vádolt Boros Imre nem jelent meg a rendezvényen, viszont azt kérte a jobboldal támogatóitól, hogy imádkozzanak érte.
A volt miniszterelnök két és fél ezer fős hallgatósága előtt úgy fogalmazott: a polgári körök tagjaira vár a feladat, hogy az önkormányzati választás előtt felkeressék, s meggyőzzék mindazokat, akik tavasszal nem a polgári oldalra szavaztak - közölte a Népszabadság.

Orbán Viktor azt üzente

Nem adhatjuk fel, nem mondhatunk le a győzelemről, amire szükség van ahhoz, hogy az áprilisi választás sebeit begyógyítsuk - jelentette ki Orbán Viktor, aki beszédében utalt arra: létre kell hozni "a második nyilvánosságot", hogy a polgári oldal mondanivalója mindennap eljuthasson az emberekhez. Orbán véleménye szerint egyébként "a polgári nyilvánosság" napjainkban lényegesen jobb helyzetben van, mint négy-öt évvel ezelőtt, hiszen - miként fogalmazott - aki akarja, az írott sajtó piacán megtalálja a jobboldal lapjait. Hozzátette: reméli, hogy az év végéig sikerül az elektronikus médiában is teret nyerniük a polgári erőknek.

A termőföld-kérdés

A lap szerint Orbán Viktor a polgári körök előtt álló feladatok között említette a földtulajdonlással kapcsolatos népszavazási kezdeményezésüket. Úgy vélte, hogy az ország jövő tavasszal az urnák elé járulhat annak eldöntésére, hogy a termőföld magyar kézben maradjon-e. Feleslegesnek nevezte ugyanakkor a még állami kézben lévő tulajdon eladását. A privatizáció a nemzetközi vagy a magyar nagytőkét gazdagítaná, de nem szolgálná az ország érdekét - mondta a volt miniszterelnök, aki beszédében "kaviárbaloldalnak" nevezte a kormányzó erőket.

Boros imát kért

A polgári körök találkozójára hivatalos volt a térség országgyűlési képviselője, Boros Imre, de ő nem jelent meg az eseményen. Ezt a személyét ért támadásokkal indokolta, és szolidaritást kért a választóitól. A Blikk értesülése szerint az Orbán-kormány PHARE-ügyekért felelős minisztere, akiről olyan dokumentumok láttak napvilágot, melyek szerint D-8-as kódnévvel szt tisztként segítette a Kádár-korszak titkosszolgálatát, azt kérte az egybegyűltektől, hogy imádkozzanak érte.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!