Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Orbán: Nem adhatjuk fel!

2002.08.24. 13:16
Mindenkinek meg kell győznie még egy embert - mondta Orbán Viktor a vasi és zalai polgári körök tegnapi, Zalalövőn tartott fórumán az őszi önkormányzati választásokra utalva - jelentette a Népszabadság. Az szt tiszti múlttal vádolt Boros Imre nem jelent meg a rendezvényen, viszont azt kérte a jobboldal támogatóitól, hogy imádkozzanak érte.
A volt miniszterelnök két és fél ezer fős hallgatósága előtt úgy fogalmazott: a polgári körök tagjaira vár a feladat, hogy az önkormányzati választás előtt felkeressék, s meggyőzzék mindazokat, akik tavasszal nem a polgári oldalra szavaztak - közölte a Népszabadság.

Orbán Viktor azt üzente

Nem adhatjuk fel, nem mondhatunk le a győzelemről, amire szükség van ahhoz, hogy az áprilisi választás sebeit begyógyítsuk - jelentette ki Orbán Viktor, aki beszédében utalt arra: létre kell hozni "a második nyilvánosságot", hogy a polgári oldal mondanivalója mindennap eljuthasson az emberekhez. Orbán véleménye szerint egyébként "a polgári nyilvánosság" napjainkban lényegesen jobb helyzetben van, mint négy-öt évvel ezelőtt, hiszen - miként fogalmazott - aki akarja, az írott sajtó piacán megtalálja a jobboldal lapjait. Hozzátette: reméli, hogy az év végéig sikerül az elektronikus médiában is teret nyerniük a polgári erőknek.

A termőföld-kérdés

A lap szerint Orbán Viktor a polgári körök előtt álló feladatok között említette a földtulajdonlással kapcsolatos népszavazási kezdeményezésüket. Úgy vélte, hogy az ország jövő tavasszal az urnák elé járulhat annak eldöntésére, hogy a termőföld magyar kézben maradjon-e. Feleslegesnek nevezte ugyanakkor a még állami kézben lévő tulajdon eladását. A privatizáció a nemzetközi vagy a magyar nagytőkét gazdagítaná, de nem szolgálná az ország érdekét - mondta a volt miniszterelnök, aki beszédében "kaviárbaloldalnak" nevezte a kormányzó erőket.

Boros imát kért

A polgári körök találkozójára hivatalos volt a térség országgyűlési képviselője, Boros Imre, de ő nem jelent meg az eseményen. Ezt a személyét ért támadásokkal indokolta, és szolidaritást kért a választóitól. A Blikk értesülése szerint az Orbán-kormány PHARE-ügyekért felelős minisztere, akiről olyan dokumentumok láttak napvilágot, melyek szerint D-8-as kódnévvel szt tisztként segítette a Kádár-korszak titkosszolgálatát, azt kérte az egybegyűltektől, hogy imádkozzanak érte.