Koronavírus adatok

2021. dec. 07.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Mária
-5 °C
4 °C

Fodor válaszolt Orbán levelére

2008.06.16. 15:34
Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke egy héttel azután válaszolt Orbán Viktor levelére, hogy a Fidesz elnöke azt elküldte neki. Fodor örül a párbeszédnek.

Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke hétfőn eljuttatta válaszlevelét Orbán Vikornak, értesült az Index az SZDSZ sajtóirodájától. Kérdésünkre elmondták, hogy Fodor Gábor nyitott a párbeszédre, és örül, hogy elindult valami ebben a kérdésben. Közölték azt is, hogy az SZDSZ és a Fidesz aktuális elnökei 15 éve nem ültek le tárgyalni.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője az MTI-nek azt mondta: Fodor Gábor Orbán Viktornak írt levele megérkezett, a két pártelnök munkatársai egyeztetnek a találkozó részleteiről.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke múlt héten hétfőn, két nappal Fodor Gábor megválasztása után küldött levelet Fodor Gábornak, amelyben egy esetleges együttműködés feltételeiről és az előrehozott választásokról ír.

Fodor Gábor korábban arról beszélt, hogy az SZDSZ csak akkor támogathatja az előrehozott választásokat, ha a pártok megállapodnak abban, hogy a következő kormány nem módosíthatja az alkotmányt, a választási vagy az állampolgárságról szóló törvényt.

Orbán Viktor azt mondta, hogy a levelet akkor hozzák nyilvánosságra, ha a címzett ebbe beleegyezik. Fodor egyébként még hétfőn jelezte, hogy a levelet megkapta. Akkor azt mondta az Indexnek, hogy ezzel a párbeszéd kezdetét vette - nemcsak Orbán Viktorral, hanem minden párt vezetőjével.

Orbán levelét végül a Fidesz kedden este hozta nyilvánosságra, melyből kiderül, mielőbbi személyes találkozót javasolt Fodor Gábornak.

Az SZDSZ sajtóirodája azt nem közölte, hogy nyilvánosságra hozzák-e a levelet, annyit mondtak, hogy mindenképp kivárják az udvariasság követelte 48 órát, biztosak akarnak lenni abban, hogy a levél Orbán Viktor kezébe jut, mielőtt az nyilvánosságra kerülhet.