Ágnes
-5 °C
2 °C

Gyurcsány Pesten, Orbán Budán szólt övéihez

2007.05.12. 12:17
A Fidesz elnöke egy Hárshegyi úti konferenciaközpontban, a miniszterelnök a Köztársaság téri pártszékházban tartott beszédet szombat délelőtt. Gyurcsány mélyítené a reformpolitikát, Orbán nem annyira.

A reformpolitikát ki kell szélesíteni, sokak közös ügyévé kell tenni és el kell mélyíteni, mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az MSZP Baloldali Tömörülés platformjának ülésén szombaton.

Úgy fogalmazott: a baloldal vállalja, hogy folytatja a nemzeti progresszió legjobb hagyományaiból rá háruló feladatot: a változtatások sorozatával teremt egy igazságosabb világot.

A miniszterelnök hozzátette, ezektől a változtatásoktól a jobboldal fél, fél attól, hogy ezeken a baloldal és az ország sikeresen lesz túl, ezért sietteti a küzdelmet, radikalizálja a politikát, mert fél a holnaptól, a demokratikus megmérettetéstől.

A jobboldal vezére gyáva, amikor nem érti, hogy Magyarország összehangolt változások sokaságára építhet egy új jövőt, mondta.

Orbán: Akár már holnap reggel

A mostani megszorításokra alapuló gazdaságpolitika helyett modern, innovatív, növekedésközpontú szemléletre kell váltania Magyarországnak, jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, a párt Jövőnk vitasorozatának utolsó témájáról, a versenyképességről szóló konferenciáján szombaton Budapesten.

A pártelnök úgy fogalmazott: Magyarország gazdasági válságára a Fidesz három pontból álló világos, gyakorlatias választ tud adni, "akár már holnap reggel".

A kormányzati kiadásokat be kell fagyasztani, szinten kell tartani a közszolgáltatásokra költött pénz reálértékét és gazdasági növekedést kell produkálni.

Orbán Viktor szerint ennek érdekében fel kell lépni a kormányzati pazarlás ellen, le kell állítani például a kormányzati negyed "vérlázító" beruházását, csökkenteni kell az adókat és meg kell változtatni a "szpáhi elven" működő adórendszert, minden felesleges szabályzót ki kell iktatni a gazdaságból, "radikális, gyilkos erővel" vissza kell szorítani a korrupciót.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!