Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyurcsány Pesten, Orbán Budán szólt övéihez

2007.05.12. 12:17
A Fidesz elnöke egy Hárshegyi úti konferenciaközpontban, a miniszterelnök a Köztársaság téri pártszékházban tartott beszédet szombat délelőtt. Gyurcsány mélyítené a reformpolitikát, Orbán nem annyira.

A reformpolitikát ki kell szélesíteni, sokak közös ügyévé kell tenni és el kell mélyíteni, mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az MSZP Baloldali Tömörülés platformjának ülésén szombaton.

Úgy fogalmazott: a baloldal vállalja, hogy folytatja a nemzeti progresszió legjobb hagyományaiból rá háruló feladatot: a változtatások sorozatával teremt egy igazságosabb világot.

A miniszterelnök hozzátette, ezektől a változtatásoktól a jobboldal fél, fél attól, hogy ezeken a baloldal és az ország sikeresen lesz túl, ezért sietteti a küzdelmet, radikalizálja a politikát, mert fél a holnaptól, a demokratikus megmérettetéstől.

A jobboldal vezére gyáva, amikor nem érti, hogy Magyarország összehangolt változások sokaságára építhet egy új jövőt, mondta.

Orbán: Akár már holnap reggel

A mostani megszorításokra alapuló gazdaságpolitika helyett modern, innovatív, növekedésközpontú szemléletre kell váltania Magyarországnak, jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, a párt Jövőnk vitasorozatának utolsó témájáról, a versenyképességről szóló konferenciáján szombaton Budapesten.

A pártelnök úgy fogalmazott: Magyarország gazdasági válságára a Fidesz három pontból álló világos, gyakorlatias választ tud adni, "akár már holnap reggel".

A kormányzati kiadásokat be kell fagyasztani, szinten kell tartani a közszolgáltatásokra költött pénz reálértékét és gazdasági növekedést kell produkálni.

Orbán Viktor szerint ennek érdekében fel kell lépni a kormányzati pazarlás ellen, le kell állítani például a kormányzati negyed "vérlázító" beruházását, csökkenteni kell az adókat és meg kell változtatni a "szpáhi elven" működő adórendszert, minden felesleges szabályzót ki kell iktatni a gazdaságból, "radikális, gyilkos erővel" vissza kell szorítani a korrupciót.