Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Orbán, Gyurcsány: forró a kása

2005.07.06. 21:18
Csak a majdani vitáról és -- csapataikon keresztül -- egymás vagyonának eredetéről csapott össze a 2006-os választások két vezére, ezzel együtt is választási hajrára emlékeztető tempót diktálva. Gyurcsány Ferenc bejelentette: a száz lépés programjának első szakasza véget ért, mostantól az eddigi bejelentések megvalósítására koncentrálnak. Azt is elárulta, hogy a jól teljesítő munkások kitüntetésre számíthatnak a jövőben.
Egy évvel ezelőtt ugyan kormányfőbukást hozott a nyár, de most valószínűleg szeptemberben lesz legközelebb olyan mozgalmas nap, mint a szerdai volt. A kormány a MEO-ban ünnepelte a 100 lépés programjának előkészítését, és a kormányfő bejelentette, hogy tervezik a jól teljesítő munkásemberek kitüntetésének visszaállítását.

Levelet hozott a posta

Szerdán az ország arra ébredt, hogy Gyurcsány Ferenc levélben is megismételte hétfői ötletét, és "tényeken nyugvó nyilvános vitára" hívta ki Orbán Viktort. A Magyar Televízió kötött szabályok szerinti kampányvitát közvetített volna élőben, ebbe Gyurcsány beleegyezett, Orbán nem. A Fidesz-elnök "értelmetlen számháború" helyett "az ország bajairól" váltott volna szót a kormányfővel. A nap végére Orbán válaszlevele is megérkezett, eszerint kevés az esély a vitára, úgyhogy péntekre nyugodtan más program után nézhetnek. Az ellenzéki vezető azt javasolta, hogy a kormányfők pénteki találkozója után a parlamentben "haladéktalanul folytassuk a munkát, a teljes nyilvánosság bevonásával".

"Orbán Viktor megfutamodott a vitától" - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök csütörtökön egy budapesti fórumon, miután a titkársága tájékoztatta a volt kormányfő levelének tartalmáról.
Bővebben a vita vitájáról>>>


Orbán kávéval melegített
Tekintse meg képeinket!

"Az egy házastársnak elég rossz"

Miért kellett Orbán Viktornak hét óra hossza, hogy válaszoljon Gyurcsány Ferenc levelére? A Fidesz elnöke a napot a parlamentben kezdte, ahol a csupa kormánypárti képviselőből álló gazdagodásbizottság tett fel neki kérdéseket. Amikor mindenki megunta, hazamentek. A testület előtt megjelent Mayer Aranka, Lévai Anikó egykori üzlettársának elvált felesége is, aki megerősítette azokat az állításokat, amelyeket az ÉS közölt az exkormányfő és felesége korábbi cégének viszonyáról.

"Egy válóperben, amikor kiderül, hogy a cég valójában nem ér semmit, az egy házastársnak elég rossz" - kommentálta Orbán Mayer Aranka vádjait.
Izgalmas részletekért kattintson ide>>>

Vizsgálat a réten

A csupa ellenzéki képviselőből álló gazdagodásbizottság nem a parlament hűvös tárgyalótermében, hanem a napsütötte Kisalföldön végezte a munkáját. A mosonmagyaróvári Motim Kft. előtti réten szerettek volna utánajárni annak, hogy Gyurcsány Ferenc kapott-e az anyósától, Apró Piroska bankártól hitelt a cég megvételére.

Gerezdes János, a Motim vezérigazgatója levélben közölte, hogy nem jelenik meg a bizottság előtt meghallgatás céljából. A vezérigazgató szerint politikai botránykeltés zajlik, és a "politikai komédiában" nem kíván részt.
Mi történt Mosonmagyaróváron?

Hány lépés a száz lépés?

Hová vezetnek Gyurcsány Ferenc lépései? Jobban élő munkanélküliek, könnyebb álláshoz jutás, jobb egészségügyi ellátás, több családi pótlék, olcsóbb élet a panelekben, kevesebb adó, fejlődő agrárium - ígéretek vannak, de kérdéses, mi teljesül belőlük, és az is, mennyibe kerül ez a költségvetésnek.
Számolja Gyurcsány lépéseit az Indexszel>>>