Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Orbán a Várban

2002.05.03. 09:06
Kedd este a budai Várban hirdeti meg Orbán Viktor a polgári Magyarország társadalmi programját - értesült a Világgazdaság. A nagygyűlésre 100 ezer embert várnak a szervezők. Az Index információi szerint a Fidesz rendszeresíteni kívánja az ilyen típusú összejöveteleket és minden hónapban nagygyűlését hív össze.
Orbán Viktor még hivatalban lévő kormányfőként már a kormányváltást követő időszakra készül beszédével, amelyre a szervezők várakozásai szerint százezres nagyságrendű tömeg előtt kerül sor.

A jobboldali szavazók kérték

Kattintson a nagyításhoz!
A Világgazdaság értesülései szerint a keddi esemény a Fidesz által létrehozni szándékozott mozgalom egyfajta zászlóbontásaként is értékelhető. A párt politikusai ugyanakkor hangsúlyozzák: alapvetően arról van szó, hogy a választásokon rendkívüli aktivitást mutató jobboldali szavazótábor számtalan saját kezdeményezéssel bír, ezeket kívánják ösztönözni. Az Index információi szerint a május 7-én először megrendezésre kerülő nagygyűlést minden hónapban meg kívánja tartani a Fidesz.

Pokorni pártelnök marad

A Fidesz csütörtöki elnökségi ülésén ismét felmerült, hogy összehívják a párt kongresszusát, erről a végső döntés azonban csak a jövő héten születhet meg. Értesülésünk szerint a kongresszuson megerősítik tisztségében Pokorni Zoltán pártelnököt, akit csütörtökön Orbán Viktor frakcióvezetőnek is javasolt.

Orbán Viktor kitart amellett, hogy nem kíván semmilyen tisztséget vállalni. Ugyanakkor a kongresszus lehetőséget adna arra az alapszabály-módosítására is, amely lehetővé tenné, hogy Orbán Viktor ne mint miniszterelnök vegyen részt az elnökség ülésén.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!