Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Orbán a Várban

2002.05.03. 09:06
Kedd este a budai Várban hirdeti meg Orbán Viktor a polgári Magyarország társadalmi programját - értesült a Világgazdaság. A nagygyűlésre 100 ezer embert várnak a szervezők. Az Index információi szerint a Fidesz rendszeresíteni kívánja az ilyen típusú összejöveteleket és minden hónapban nagygyűlését hív össze.
Orbán Viktor még hivatalban lévő kormányfőként már a kormányváltást követő időszakra készül beszédével, amelyre a szervezők várakozásai szerint százezres nagyságrendű tömeg előtt kerül sor.

A jobboldali szavazók kérték

Kattintson a nagyításhoz!
A Világgazdaság értesülései szerint a keddi esemény a Fidesz által létrehozni szándékozott mozgalom egyfajta zászlóbontásaként is értékelhető. A párt politikusai ugyanakkor hangsúlyozzák: alapvetően arról van szó, hogy a választásokon rendkívüli aktivitást mutató jobboldali szavazótábor számtalan saját kezdeményezéssel bír, ezeket kívánják ösztönözni. Az Index információi szerint a május 7-én először megrendezésre kerülő nagygyűlést minden hónapban meg kívánja tartani a Fidesz.

Pokorni pártelnök marad

A Fidesz csütörtöki elnökségi ülésén ismét felmerült, hogy összehívják a párt kongresszusát, erről a végső döntés azonban csak a jövő héten születhet meg. Értesülésünk szerint a kongresszuson megerősítik tisztségében Pokorni Zoltán pártelnököt, akit csütörtökön Orbán Viktor frakcióvezetőnek is javasolt.

Orbán Viktor kitart amellett, hogy nem kíván semmilyen tisztséget vállalni. Ugyanakkor a kongresszus lehetőséget adna arra az alapszabály-módosítására is, amely lehetővé tenné, hogy Orbán Viktor ne mint miniszterelnök vegyen részt az elnökség ülésén.