Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Az Orbán-közeli kft. helyreigazítást kér

2005.04.08. 14:50
Helyreigazítást kér az Élet és Irodalomtól Szárhegy dűlő-Sárazsadány-Tokajhegyalja Kft., mert a cégvezető állítása szerint a lap által idézett jegyzőkönyvek által megjelölt napokon nem volt taggyűlés. Az ÉS kitart korábbi álláspontja mellett, és áll a bírósági per elé.

Az Index információi szerint pénteken helyreigazítási kérelmet juttatott el az Élet és Irodalom főszerkesztőjéhez a Szárhegy dűlő-Sárazsadány-Tokajhegyalja Kft., amelynek néhány hónappal korábban Orbán Viktor felesége is résztulajdonosa volt.

Cáfolják, hogy taggyűlés volt

A hegyaljai cég az ügyvezető, Kántor Andrea által szignált levelében azt kéri: a lap ismerje el, hogy a cikkeiben idézett jegyzőkönyvek dátumának napján a kft. nem tartott céges taggyűlést. Mint emlékezetes, az ÉS márciusi cikksorozatában olyan taggyűlési jegyzőkönyvek részleteit közölte, amelyeken a lap szerint Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett. Az ÉS álláspontja szerint a birtokukban lévő dokumentumok eredetiek, azokat Orbánné egyik üzlettársa aláírásával és pecsétjével hitelesítette. A lapban idézett iratok közül a 2000. szeptember 6.-i és a 2001. június 4.-i keltezésű, még Orbán Viktor miniszterelnöksége idején született jegyzőkönyv a megbeszélésen résztvevők között sorolja fel magát Orbánt is. A rövid helyreigazítási kérelem nem tesz említést viszont arról, hogy a találkozó minősítésétől függetlenül voltak-e a Szárhegy dűlő-Sárazsadány-Tokajhegyalja Kft. tulajdonosainak a cég stratégiáját érintő megbeszélései az adott napokon, és azokon megjelent-e a volt miniszterelnök.

Az ÉS főszerkesztője, Kovács Zoltán kérdésünkre azt mondta, hogy a lap továbbra is fenntartja álláspontját.