Koronavírus adatok

2022. jan. 28.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Károly, Karola
0 °C
7 °C

Orbán csökkentené az autóval munkába járás költségeit

2006.01.24. 20:25
Csökkenteni kell azok terheit, akik gépkocsijukat munkába járásra, megélhetésükhöz használják, mondta Orbán Viktor országértékelő beszélgetéseinek szentesi állomásán, de szavaiból nem derült ki, hogy mindez, hogyan valósítható meg. Az MSZP szerint a nagyotmondás Guinnes-rekordjának megdöntésére készül Orbán.

"Magyarországon a személygépkocsi fönntartása szinte luxusszámba megy (...) ugyanakkor Magyarországon a gépkocsi - bizonyos színvonal alatt - nem luxus, hanem munkahely, megélhetés, ezért ennek a költségeit jelentősen csökkenteni kell" - mondta a Fidesz elnöke, évértékelő fórumsorozatának negyedik állomásán ezerötszáz-ezerhatszáz ember előtt, Szentesen.

"A kistelepülésen élők számíthatnak ránk"

"Azok, akik vidéken, kis településen a gépkocsihasználat magas díja miatt érzik elzárva magukat a munkahelyektől, azok számíthatnak változásra a választásokat követően. Számíthatnak ránk, ezt az állapotot meg fogjuk változtatni" - ígérte a volt kormányfő. Orbán Viktor szerint a társadalombiztosítási járulék csökkentése és a munkahelyteremtés az egyetlen eszköz arra, hogy Magyarországon a gazdaság erőteljes növekedésnek induljon.

A tb-járulék tíz százalékpontos csökkentése 200 000 új munkahely létrehozását, illetve ma a magas járulékok miatt feketén foglalkoztatott munkavállaló bejelentését tenné lehetővé, mondta a politikus. "Ha tetszik, ha nem, nekünk a béreket radikálisan emelni kell" - hangsúlyozta Orbán Viktor.Ígérete szerint a Fidesz február végén, március elején bejelenti, hogy "pontosan, hogyan, milyen mértékig" tudja a terheket csökkenteni.

MSZP: nagyotmondás-rekordot akar dönteni Orbán

"Guinessrekord-kísérletbe kezdett Orbán Viktor, három verseny számban kíván indulni: a nagyotmondás, és az ismétlés, a harmadik szám pedig vegyes, a nagyotmondás ismétlése" - reagált a Fidesz elnökének újabb ígéretére Nyakó István. Az MSZP szóvivője az Indexnek nyilatkozva leszögezte: a probléma ott kezdődik, ha a kórus nem ugyanazt mondja, mint amit Orbán Viktor, merthogy van, aki szerint 140 000 munkahelyet a teremt tb-járulék csökkentés, míg Orbán Szentesen például 200 000 új munkahelyről beszélt.

Nyakó István szerint ha 200 ezer új munkahely jönne létre, akkor félmillió havi kereset kellene ahhoz, hogy a tb-járulék megnövekedett része fedezze a kieső 650 milliárd forintot. Ha 140 ezer, akkor 750 ezer forintos havi kezdőfizetésre lenne szükség.  • Vennék
  • Hírek