Emőke
-4 °C
9 °C

Félmillió Orbán-levelet visznek házhoz az aktivisták

2006.01.20. 12:31
Az Index információi szerint a Fidesz aktivistái személyesen kézbesítik a párttal valamilyen módon kapcsolatba került választóknak Orbán Viktor Fidesz-elnök levelét, összesen félmillió példányban. Ez azért érdekes, mert minden olyan választó levelet kap, aki aláírta a nemzeti petíciót, ami eleve egymillió embert érintene, legalábbis az EP-kampányban azt állította a Fidesz, ennyien írták alá a párt követeléseit.

Választókörzetenként átlagosan háromezer, összesen félmillió levelet kézbesítenek a Fidesz aktivistái az elkövetkezendő napokban. A hivatalosan megkezdett kampány első DM-akciójával a pártot eddig is támogató választókat célozza meg a Fidesz: a személyesen átadott küldeményben Orbán Viktor Fidesz-elnök hangsúlyozza a változás szükségességét és a választáson való megjelenést.

Egyesített listák

A volt miniszterelnök fényképével ellátott leveleket mindazok megkapják, akik az utóbbi években kapcsolatba kerültek a Fidesszel, vagy a párt valamely akciójával. A címzettek közt szerepelnek a nemzeti petíció aláírói, a nemzeti konzultációs kérdőív vagy email visszaküldői, de azok a választók is, akik pozitívan reagáltak az ellenzéki párt telefonos kampányára.

Volt egymillió is

Az EP-kampányban már kaptak levelet a nemzeti petíció aláírói. Akkor a Fidesz elnöke az akció támogatásáért mondott köszönetet, és arra buzdította a címzetteket, hogy szavazzanak a Fideszre. Az akkori akcióban is csaknem félmillió aláíró volt a címzett, holott már a nemzeti petícióról is azt állította az ellenzéki párt, hogy egymillióan támogatták.

Friss címek

A nemzeti petícióval kapcsolatban hamar egyértelművé vált, hogy a nagyszabású tiltakozó akció a párt támogatói listáinak felfrissítését is szolgálja. Az aláírók, ha csak nem kérték adataik tárolásának mellőzését, hozzájárultak ahhoz, hogy a címükre leveleket küldjön a párt. Hasonlóan történt ez a nemzeti konzultációs kérdőív visszaküldőivel is, akik Kudlik Júlia bejelentése szerint szintén többen voltak, mint a kiküldendő félmillió levél. Az időközben lezárult konzultáció szóvivője az ősszel azt állította, több mint hatszázezer kérdőív érkezett vissza.