Dömötör
-1 °C
14 °C

Évértékelésnek kevés, kampánybeszédnek hosszú

2008.02.13. 20:45
Az MSZP szerint Orbán Viktor szerdai beszéde évértékelésnek kevés volt, kampánybeszédnek viszont hosszú. Az SZDSZ ügyvivője úgy vélte: a Fidesz elnöke a szociális demagógiával egy letűnt korszakot akar visszaállítani.

Az MSZP szerint a népszavazás csak elvenni tud Magyarországtól: a referendummal kizárólag a Fidesz nyerhet, az ország veszíthet, így reagált Nyakó István a szocialista párt szóvivője Orbán Viktor szerdai évértékelő beszédére. A szóvivő azt mondta: a Fidesz elnökének beszéde évértékelésnek kevés volt, kampánybeszédnek viszont hosszú. Nyakó István szerint a Fidesz a tagadás pártja lett, Orbán Viktor pedig fél a jövőtől. Az MSZP úgy véli, hogy a népszavazás csak elvehet a háziorvosoktól, kórházaktól és egyetemektől, valamint elveszi az esélyt a modern egészségügy és a versenyképes diploma megteremtésétől is.

"Aki igent mond a szociális demagógiára, egy letűnt korszakot akar visszaállítani" - így reagált az SZDSZ Orbán Viktor szerdai évértékelő beszédére. A Fidesz elnöke igazolta a liberálisok kampányát - mondta a Független Hírügynökségnek a párt egyik ügyvivője. Horn Gábor szerint Orbán Viktor a "szocializmus gyermeke", aki nosztalgiával gondol az előző rendszerre. Aki nemmel szavaz a márciusi népszavazáson, az a XXI. századi piacgazdaság irányába akarja vinni az országot - tette hozzá Horn Gábor.

Orbán Viktor beszédével nem a népszavazás mellett érvelt, hanem folytatta a két nagy párt közötti hatalmi harcot. Utóbbiaknál megszűnt a szavak értelme, fogalmazott Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője.

A KDNP szóvivője szerint Orbán Viktor meggyőző érveket sorakoztatott fel az igenek mellett, pártállástól és társadalmi helyzettől függetlenül mindenkihez szólt. Halász Zsuzsa azt mondta: reméli, sokan hallották a beszédet, és március 9-én az egészségre, a tudásra és egy újfajtra világra fognak szavazni.

Budai Bernadett kormányszóvivő szerint Orbán Viktor beszéde népszavazási kampánybeszéd volt. A márciusi referendummal kapcsolatban a kormánynak csak a tájékoztatás a dolga, valamint az, hogy megteremtse a népszavazás lebonyolításának feltételeit, tette hozzá a szóvivő.15%
3999 Ft
3400 Ft
15%
4995 Ft
4246 Ft