Alajos, Leila
20 °C
34 °C

Plusszal zárult Orbán vagyonosodási vizsgálata

2008.03.05. 07:04
Tucatnyi fideszes politikus ellen indult vagyonosodási eljárás még tavaly ősszel, mások mellett Orbán Viktor Fidesz-elnök jövedelmi viszonyait megvizsgálták. A Blikk szerint a vizsgálódás során derült ki, hogy a pártelnök 135 ezer forinttal túl is fizette magát, így ez a pénz visszajár számára.

Vagyonosodási vizsgálat kezdődött még tavaly ősszel tucatnyi Fidesz-politikussal szemben, az ellenzéki párt politikai okokat emlegetett, amire az volt a szocialista válasz, hogy MSZP-seket is az adóhatóság elé citáltak, így nem lehet szó politikai okokról.

A Blikk szerdai számában ismerteti, hogy lezárult az APEH vizsgálata, amely nemhogy szabálytalanságot nem lelt, helyette kiderült, hogy Orbán Viktor még túl is fizette magát, 135 ezer forintot feleslegesen fizetett be az APEH kasszájába. Az APEH adótitokra hivatkozva nem nyilatkozott a Blikknek.

A bulvárlap cikke szerint nem találtak problémákat Kubatov Gábor pártigazgatónál se, Pál Tibor szocialista képviselőnek viszont apróbb adminisztrációs hibákat kellett kijavítania. Varjú László az MSZP frakcióigazgatójánál se találtak hibát, Lendvai Ildikó - aki maga kért önmaga ellen vizsgálatot - esetében még nem zárult le a vizsgálódás.