Timót, Xénia
2 °C
6 °C

Orbán saját maga mellett kampányol

2007.03.14. 12:42
A Fidesz májusi tisztújító kongresszusa előtt elnöki programmal járja végig az országot a párt egyetlen elnökjelöltje. Orbán Viktor várhatóan a Fidesz jövőjéről és egy árnyékkormányprogramról értekezik majd az írásban.

Elnöki kortesprogrammal fut neki a májusi tisztújításnak a Fidesz egyetlen elnökjelöltje.

Versenyen kívül

Orbán Viktor egy korábbi háttérbeszélgetésen árulta el, hogy az előző választásokkal ellentétben, most írott formátumú elnöki programmal készül a kongresszusra. A pártelnök egyébként maga is szokatlannak minősítette a vállalkozást, mert mint mondta, a Fideszben nem szokott nagy verseny lenni az elnökségért.

Országjárással egybekötve

Az Index információi szerint az újraválasztásáért kampányoló Orbán a tavaszi sajtóhadjárat és a március 15-i demonstrációk lezárulta után országos körútra indul a programmal. A kongresszus előtt várhatóan végigjárja a nagyobb fideszes irányítású önkormányzatait, és zártkörű rendezvényeken ismerteti téziseit.

Két pontban

A pártelnök a hírek szerint felhasználja a programalkotáshoz a Navracsics Tibor frakcióvezető által tavaly novemberben, az előző Fidesz-kongresszuson meghirdetett vitasorozat tapasztalatait valamint a párt korábbi választási programját. A program két fő elemből áll majd.

Az egyik kérdéskör a Fideszt, mint pártot érinti majd, a párt fejlődési irányait, jövőjét taglalja majd. Úgy tudjuk, a készülő program másik részével Orbán megpróbálja elejét venni azoknak a kritikáknak, amelyek a pártot érték a hiányzó pozitív program miatt. A pártelnök, információnk szerint ezért arra is válasz akar adni, hogy a jelenlegi helyzetben a Fidesz milyen lépéseket tenne kormányzati pozícióban, vagyis lényegében egy árnyékkormányprogrammal is előáll.