Szabolcs
20 °C
35 °C

Leányfalun vett villát a Paksi Atomerőmű Rt. igazgatója

2003.08.19. 09:19
A Blikk információi szerint a Paksi Atomerőmű Rt. vezérigazgatója, Kocsis István pár éve egy leányfalui volt szakszervezeti üdülő tulajdonosává vált.
Leányfalun a főút melletti hatalmas telken áll az a villa, amely a Blikk információi szerint a Paksi Atomerőmű Rt. vezérigazgatójának tulajdonában van. A villa korábban a Kereskedelmi, Pénzügyi és Vendéglátó-ipari Dolgozók Szakszervezetéé volt és gyereküdülőnek használták.

Nem tudni hogy került a képbe

Az érdekképviselet azóta megszűnt, s három másik szervezet (Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakszervezet, a Bankok, Biztosítók Szakszervezetének Szövetsége, illetve a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete) örökölte a nagy értékű ingatlant - írja a napilap.

- Két és fél éve adtuk el Kocsisnak a telket és a villát - nyilatkozta a Blikknek Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke. - A pénzt tulajdonarányosan osztottuk el három részre - tette hozzá.

Az érdekképviselet vezetője titkolja a vételárat, azt azonban elárulta, hogy 1993 óta már nem használták az üdülőt, 100 millió forintba került volna annak felújítása. Sáling állítása szerint újságban hirdették meg a telket, s fogalma sincs arról, hogyan került képbe Kocsis.

Munkások a tetőn

A leányfalui önkormányzattól a lap megtudta, hogy építési engedélyt kértek a patinás villára. A munkások már hozzá is láttak az átalakításhoz.

A Blikk szerette volna megkérdezni Kocsis Istvánt a vásárlás körülményeiről, ám többnapos próbálkozás ellenére sem tudták elérni a Paksi Atomerőmű Rt. vezérigazgatóját. Az Indexnek sem volt eddig több szerencséje.