Zsuzsanna
-4 °C
3 °C

Paks: az erőmű szerint nem a dolgozójuk nyilatkozott

2003.04.29. 11:46
Nem lehet a Paksi Atomerőmű dolgozója, aki a balesettel kapcsolatban névtelenül nyilatkozott az Indexnek - kereste meg lapunkat Kováts Balázs, az erőmű Tájékoztató és Látogató központjának vezetője, aki "horrormesének" titulálta az állítólagos dolgozó nyilatkozatát.
A név nélkül nyilatkozó férfi azt állította, a Paksi Atomerőműben sokkal súlyosabb a helyzet, mint azt bárki is gondolja. Kováts Balázs cikkünkre reagálva elmondta, a nyilatkozó állításai minden alapot nélkülöznek. Mint fogalmazott, ha az informátor valóban az erőmű dolgozója lenne, nem keverné össze a reaktorfedelet és a tisztítótartályt, illetve nem beszélne kénkibocsátásról, mivel az csak szénerőműben lehetséges.

Kováts Balázs valótlannak tartja azt az állítást is, hogy az elmúlt napokban bárki megtagadta a munkát az erőműben. Szerinte az informátor az általa közölt dózisértékeknél ötezerszeresen téved, természetesen felfelé, és jelenleg az erőmű gázkibocsátásai a normál üzemi szinten vannak, semmilyen határértéket nem lépnek túl.

A tájékoztatási vezető hangsúlyozta, hogy az üzemzavar a karbantartásra leállított 2. blokkban történt, az ideiglenesen odatelepített tisztítótartályban, és a blokk berendezéseit nem érte kár. Kováts Balázs összességében "horrormesének" titulálta az állítólagos dolgozó egész nyilatkozatát.