Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Pallag fizethet Pintérnek

2000.10.09. 19:48
Az olajbizottság elnökét, Pallag Lászlót nem jogerős ítéletében 1,25 millió forintos kártérítésre kötelezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság, amiért sajtótájékoztatóján valótlanul állította be Pintér Sándort a maffia fizetett emberének - adta hírül az MTI. Pallag valótlan tényállításaival megsértette a belügyminiszter jó hírnévhez és becsülethez fűződő személyiségi jogait - áll a döntésben. Pallag László a távollétében meghozott ítéletre reagálva kijelentette: nincsen arra pénze, hogy kifizesse a pénzt, így ha kell, inkább leüli a büntetést.
Pintér Sándor
Az olajbizottság elnökének június 9-i sajtótájékoztatóján elhangzottak miatt indította a kártérítési pert
Pintér Sándor az olajbizottság elnökének június 9-i emlékezetes sajtótájékoztatóján elhangzottak miatt indított kártérítési pert Pallag László ellen. A Pesti Központi Kerületi Bíróság hétfői, nem jogerős ítéletében 1,25 millió forint megfizetésére és sajtótájékoztató keretében nyilvános elégtétel adására kötelezte a parlament olajbizottságának kisgazda elnökét - jelentette a távirat. A bíróság megállapította: Pallag László a sajtótájékoztatón valótlanul híresztelte azokat a tényállításokat, melyek szerint Pintér Sándor 1992 és 1996 között országos rendőrfőkapitányként tudta, mi történik Bács-Kiskun megyében, többször megjelent az alvilág rendezvényein, és esetenként 50 millió forinttal távozott.

Az ítélet indoklásában a bíró leszögezte, hogy Pallag László súlyos gondatlansággal járt el akkor, amikor nem ellenőrizte kellően Nógrádi zárt ülésén tett és az inkriminált sajtótájékoztató alapjául szolgáló kijelentéseit. Pintér Sándor a hétfői tárgyaláson elmondta: miután egy országgyűlési bizottság elnökének állításairól van szó, még személyes ismerősei körében is igen sok időt és energiát vesz igénybe, hogy egyértelműen tisztázza magát.

Pallag László
"Legfeljebb majd leülöm a büntetést és kipihenem magam"
A bíróság megjegyezte azt is, hogy a zárt ülés jegyzőkönyve a bizottság ügyrendje szerint titkos volt, Pallag László pedig akkor nem kapott felhatalmazást a jegyzőkönyv egyes részleteinek nyilvánosságra hozatalára.

Az ülésen nem volt jelen az alperes Pallag, aki az általa vezetett bizottság ülését vezette hétfőn. Ügyvédje a tárgyaláson többek között azzal érvelt, hogy az eljárást meg kellene szüntetni, hiszen Pintér Sándornak nem is annyira Pallag Lászlót, mint inkább megbízóját, az országgyűlést kellene perelnie.

Fellebbezek az ítélet ellen, előtte azonban meg kell ismernem, mit tartalmaz az ítélet - reagált a bírósági döntésre Pallag László. Megjegyezte: kérte a bíróságot, halassza el a mai tárgyalást, hogy közfeladatát elláthassa az olajbizottság elnökeként.

"Ennyire tiszteli a bíróság a közfeladatot" - nehezményezte az olajbizottsági elnök, hogy távollétében marasztalta el a bíróság. Kijelentette: nincsen arra pénze, hogy kifizesse a pénzt, így ha kell, inkább leüli a büntetést. Azon pedig eddig nem gondolkodott, bocsánatot kérjen-e a belügyminisztertől.

Tóth Károly, az olajbizottság MSZP-s tagja kijelentette: többet ér igazság, holmi egymilliónál, így ha jogerősen is elmarasztalnák az elnököt, az eleki szocialisták ,,összedobják" a pénzt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?