Ödön
2 °C
11 °C

Politikamentes lesz a Pannon Rádió

2002.05.13. 17:20
A Gidó Média Kft sugározhat műsort a 99,5 MHz-es frekvencián. A Hírközlési Felügyelet azután döntött így, hogy a Pannon Rádió többségi tulajdonosa Gidófalvi Attila pénteken bejelentette: ezentúl új helyről sugároznak.
A Gidó Média Kft-nek adta meg a Hírközlési Felügyelet (HíF) ideiglenesen azt a sugárzási engedélyt, amelynek révén a társaság tovább üzemeltetheti a Pannon Rádiót. A távirati irodához eljuttatott közlemény szerint a társaság ügyvezetője, a cégvezetésre egyszemélyben jogosult Gidófalvi Attila, mint a Pannon Rádió üzemeltetője, 2002. április 15-i levelében új telephelyre költözés miatt 30 napos, ideiglenes sugárzási engedély soron kívüli kiadását kérte. A HIF Hírközlési Területi Hivatala a kérelemhez csatolt iratok alapján az engedélyt április 18-tól május 18-ig adta meg.

A hétfői döntés közvetlen előzménye az volt, hogy a rádió új adóberendezéssel, új helyről kezdte meg műsora sugárzását pénteken. Gidófalvi Attila többségi tulajdonos, a Gidó Média Kft. ügyvezető igazgatója múlt héten bejelentette: a Pannon felhagy a politizálással; új rendszert építenek ki, addig pedig a rádió csak zenét sugároz.

Kettészakadt

Gidófalvi megerősítette azt az értesülést, mely szerint pénteken a régi stáb a rádió korábbi stúdiójából, a Dunamelléki Református Egyházkerület Szabadság téri épületéből sugárzott adást, így a város egyes részein a két program egyszerre volt hallható.

- Struktúraváltást hajtottunk végre. Nem akarunk politizálni, a magyar zene rádiója akarunk lenni, objektív hírekkel - fogalmazott Gidófalvi Attila. Hozzátette: jelenleg az új stúdió kiépítésével és a stáb felállításával foglalkoznak, ahová a korábbi gárda több tagját is várják; addig 24 órában zenét sugároz az általa irányított Pannon Rádió.

A Bocskai Szabadegyetem vitatja a döntést

Az Index információi szerint a Gidó Média Kft. résztulajdonosa, a Bocskai Szabadegyetem vitatja az ügyvezető lépésének jogszerűségét. Szerintük ugyanis Gidófalvinak, mint ügyvezetőnek számos dologban döntési joga van, a studióáthelyezés ügyében azonban csak a cég taggyűlése dönthetett volna. A szabadegyetem képviselői, ezért eljuttatták még a múlt héten a cég társasági szerződését, amely megítélésük szerint őket igazolja.

Az MSZP az ORTT-vel vizsgáltatná a Pannon Rádiót
A Pannon Rádióval kapcsolatos vizsgálat megkezdését indítványozza hétfőn a grémiumnak az Országos Rádió és Televízió testület MSZP által delegált tagja, Ladvánszky György. Mint az a távirati irodának elmondta: ha a testület elfogadja, hogy sürgősséggel tárgyalják az ügyet, már a jövő héten megkezdődhet a vizsgálat. Ladvánszky szerint az eljárásra azért van szükség, mert valószínűsíthető, hogy a rádió több ponton is megsértette a médiatörvényt; ilyen esetként említette, hogy a Pannon jelenleg két helyről sugározza adását. Ezért, tette hozzá, minden érintett meghallgatásával tisztázni kell, honnan és milyen műsorszerkezetben sugároz az adó, milyen a tulajdonosi háttere, de emellett indítványozza azt is, hogy az ORTT monitoring-csoportja elemezze a rádió egy heti adását.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?