Angelika
-4 °C
3 °C

Végleg megszűnhet a Pannon Rádió

2003.05.23. 13:17
Mintegy 27 millió forinttal tartozik a Gidó Média Kft. által működtetett Pannon Rádió az ORTT-nek. A médiahatóság emiatt felszámolná a súlyos anyagi gondokkal küszködő, 17, "szívvel-lélekkel" dolgozó munkatársat foglalkoztató rádiót. Gidófalvi Attila szerint kaphatnak részletfizetési kedvezményt. Az ügyvezető jelezte, folytatják a harcukat a Bocskai-féle szakadár pannonosokkal, de közben névváltoztatásra készülnek, mert úgy tapasztalták, a piac nem felejt.
A jövő héten dönt az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) arról, kezdeményezze-e a Pannon Rádiót működtető Gidó Média Kft. felszámolását. Az ORTT a rádió 27 millió forintnyi tartozása miatt foglalkozik a kérdéssel.

Az ORTT illetékese az MTI-vel pénteken közölte, mivel a kft. jogi úton nem vitatta az ORTT-vel szemben fennálló 21 millió forintos műsorszolgáltatási díj és 6 milliós kötbér tartozását, közvetve elismerte azok jogosságát.

Mint a Sláger

A Gidó Média Kft. ügyvezetője az Indexnek elismerte, valóban tartoznak a médiahatóságnak. Gidófalvi Attila elmondta, hogy a jövő héten elején "meglátogatja" a médiahatóságot, mert reméli, hogy cége is kaphat részletfizetési kedvezményeket, mint korábban a Sláger Rádió, vagy a Rádió C.

Ezen kívül bízik abban, hogy senkinek nem áll érdekében elnémítani a "100 százalékos magyar zenét és magyar kultúrát" sugárzó rádiót, főleg hogy a MIÉP választási veresége, illetve a rádió viharos kettészakadása óta nem politizálnak.

"Ma 17, szívvel-lélekkel dolgozó kollégával együtt készítjük a rádiót. Ők az anyagi nehézségek ellenére is maradnak, mert hisznek abban, hogy egy fontos médium vagyunk, melyre az uniós Magyarországnak is szüksége van" - mondta Gidófalvi.

"Új dizájnra, új névre van szükség"

Közben a rádió vezetése nagy terveket sző. Az ügyvezető szerint egyre nyilvánvalóbb, hogy nem tudják lemosni a MIÉP-es érában a "rádió nevére rakódott negatívumokat", ezért nevet akarnak változtatni. "Nagyon jó név a Pannon, de be kellett látnunk, hogy ezzel a névvel nem érhetünk el eredményeket. Új dizájnra, új névre van szükség" - vázolta terveit az ügyvezető.

Ettől függetlenül folytatják a "harcukat" a Gidófalvi szerint névbitorló Bocskai-féle szakadár pannonosokkal, mert mindenképpen szeretnék tőlük elvenni a Pannon nevet. "Még ha nem is lesz rá szükségünk, akkor is. Ez elvi kérdés."