Judit
2 °C
7 °C

Gidófalviéké a Pannon rádió frekvenciája

2002.08.15. 11:56
A Pannon rádió műsorát eddig sugárzó adó kikapcsolását rendelte el a Hírközlési Területi Hivatal csütörtökön. Így a Gidó Média Kft. sugározhatja a műsort hármashatárhegyi telephelyéről. A kisebbségi tulajdonos Bocskai Szabadegyetem Alapítvány korábban közölte: korrupcióra gyanakszik és feljelentést tesz.
A Hírközlési Területi Hivatal (HTH) elrendelte a Pannon rádió adását jelenleg sugárzó adó kikapcsolását, és egyúttal engedélyezte, hogy a 99,5 MHz-es frekvencián a Gidó Média Kft. új adóval sugározza Pannon rádió című műsorát -áll a Hírközlési Felügyelet (HF) közleményben.

A HTH a Gidó Média Kft. kérésére - miután műszaki kifogást nem talált az új adóval kapcsolatban - adta ki a rádióengedélyt az új, hármashatár-hegyi telephelyről való sugárzásra. Ezzel egyidejűleg hatályát veszti a korábban kiadott, a Meredek utcai telephelyre szóló engedély.

Nem lehet práhuzamos adás

A HTH egyidejűleg elrendelte a Bocskai Alapítvány tulajdonában lévő berendezés kikapcsolását az adók párhuzamos működése és az abból adódó vételzavar elkerülése céljából. A Hírközlési Felügyelet emlékeztet arra, hogy a Gidó Média Kft. 2000. október 12-e óta rendelkezik rádióengedéllyel a Pannon Rádió sugárzására a 99,5 MHz-es frekvencián, a budapesti Meredek utcai telephelyről. A kft. képviseletében Gidófalvi Attila 2002. április 15-én kérte az adóberendezés ideiglenes áthelyezését a hármashatár-hegyi telephelyre, az engedélyt május 18-i érvényességgel meg is kapta. A HF utal arra, hogy napokig párhuzamosan szólt a két adó, majd a hatóság felszólítására az ügyvezető a hármashatár-hegyi adást szüntette meg. Július 10-én a Gidó Média Kft. arról tájékoztatta a hivatalt, hogy az új telephelyen a sugárzáshoz szükséges valamennyi feltétel megvan, és egyúttal kizárólagos engedélyt kért augusztus 16-tól az új telephelyre, illetve az új adóberendezésre.

"A Gidó Média Kft. elismerte a Bocskai Alapítvány tulajdoni igényét a Meredek utcai adóberendezésre, ennek értelmében annak kikapcsolása az alapítvány feladata. A HTH egyúttal megállapította, hogy a jogszabályok, illetve a társasági szerződés tükrében a Gidó Média Kft. ügyvezetőjének van képviseleti jogosultsága az államigazgatási eljárásban. Ugyanakkor megjegyezzük, hogy az adóra vonatkozó műsorszolgáltatási jogosultságot az ORTT adja ki, míg a Hírközlési Felügyelet csak az adóállomás működtetéséhez szükséges műszaki feltételeket vizsgálja" - áll a HF közleményében.

Győri Béla korrupcióval vádol
A Pannon Rádió a sajtószabadság, a törvényesség megvédése és a közéleti korrupció visszaszorítása érdekében minden hazai és nemzetközi fórumon kezdeményezi a Hírközlési Területi Hivatal csütörtökön nyilvánosságra hozott döntésének semmissé tételét - áll Győri Béla közleményében. A Bocskai Szabadegyetemért Alapítvány kurátora a "közéleti korrupciós ügyet" kormányzati szinten is kivizsgálná. A HiF területi hivatala alaposan gyanúsítható hivatali bűnpártolás bűntettének elkövetésével, amit megerősítenek az eddig is az alapítvány birtokában lévő bizonyítékok - fogalmaz a kurátor. A Pannon rádió kisebbségi tulajdonosa, a Bocskai István Szabadegyetem Alapítvány a múlt héten bejelentette, feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen korrupció gyanúja miatt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?