Olivér
4 °C
8 °C

Kerületenként más Pannon Rádió hallható

2002.08.16. 12:19
Péntek hajnal óta ismét két adás hallható egyszerre a Pannon Rádió frekvenciáján, az üzemeltető Gidó Média Kft. és a kizárás alatt álló kisebbségi tulajdonos Bocskai István Szabadegyetemért Alapítvány is sugároz a 99,5 MHz-es hullámhosszon.
Győri Béla, a Bocskai Szabadegyetem Alapítvány kurátora pénteken elmondta, hogy tudomásuk szerint Angyalföldön, a Józsefvárosban és Óbudán a Gidó Média adása, az I., az V., a VI., a VII., a XII. kerületben, valamint egész Dél-Budán az alapítvány Szabadság téri stúdiójából sugárzott műsor fogható.

A független frekvencia?
Pártoktól független adóként, a magyar zene rádiójaként kíván működni a Pannon Rádió - nyilatkozta Gidófalvi Attila pénteken MTI-nek. A korábbinál kisebb teljesítményű, de magasabban lévő, ezért nagyobb területet besugárzó adóról továbbítják a rádió műsorát - mondta el Gidófalvi, amelyről azonban nem kívánta elmondani, hol készül. A stábról annyit árult el, hogy másféltucat főt számlál a csapat, amelynek gerincét régi pannonosok alkotják. "Noha ez az időszak nem a meggazdagodás kora", a korábban megjelent hírekkel szemben nem tervezi sem új tulajdonostárs bevonását, sem azt, hogy értékesíti a rádiót - mondta Gidófalvi.
A Bocskai Szabadegyetem fellebbezett a HíF döntése ellen

"A törvényt nem mi sértettük meg, nem nekünk kellene abbahagynunk az adást" - közölte Győri Béla, jelezve, hogy a törvényes határidőn belül már fellebbeztek is a Hírközlési Felügyelet (HíF) azon döntése ellen, amelyben adója kikapcsolására szólította fel az alapítványt.

A Gidó Média Kft. a HíF döntése alapján csütörtök éjfél után negyven perccel kezdett zenét, reggel hat órakor pedig saját készítésű műsort sugározni a 99,5 MHz-es frekvencián.

Az adóberendezés kikapcsolása az alapítvány feladata lett volna

A Hírközlési Területi Hivatal (HTH) csütörtökön rendelte el a Bocskai Szabadegyetem tulajdonában lévő Meredek utcai telephelyről sugárzó adó kikapcsolását. A hivatal egyúttal engedélyezte, hogy a 99,5 MHz-es frekvencián augusztus 16-án 0 órától a többségi tulajdonos Gidó Média Kft. a hármashatár-hegyi új adóval sugározza a Pannon rádió című műsorát.

Gidófalvi Attila, a Gidó Média vezetője ugyanakkor elismerte a Bocskai Alapítvány tulajdoni igényét a Meredek utcai adóberendezésre, ennek értelmében annak kikapcsolása az alapítvány feladata lett volna, erre azonban nem került sor.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?