Angelika
-4 °C
3 °C

Pannon Rádió: tulajdonos marad a MIÉP-közeli alapítvány

2003.06.17. 18:16
Változatlan marad a Pannon Rádiót működtető Gidó Média Kft. tulajdonosi szerkezete, miután a Fővárosi Bíróság nem semmisítette meg Gidófalvi Attila kérésére az a Bocskai Szabadegyetem alapítvánnyal kötött ajándékozási megállapodását. Így a MIÉP-közeli alapítvány továbbra is társtulajdonosa a cégnek 26 százalék erejéig.
Az elsőfokú döntést megváltoztatva a Fővárosi Bíróság kedden jogerősen elutasította a Pannon Rádiót működtető Gidó Média Kft. ügyvezető igazgatójának keresetét a MIÉP-közeli Bocskai István Szabadegyetemért Alapítvánnyal szemben. Gidófalvi Attila az alapítvánnyal kötött ajándékozási szerződése megsemmisítését kérte a bíróságtól. A három éve kötött megállapodás értelmében az alapítvány tulajdonába került a társaság 26 százalékos tulajdonrésze.

A bíróság álláspontja szerint a médiatörvény azon passzusa, amely a műsorszolgáltató társaságok esetében bizonyos tisztségviselési tiltásokat tartalmaz, csak cégekre vonatkozik, azok belső tulajdonosi viszonyaira nem, így nincs ok a szerződés megsemmisítésére. Az ajándék visszakövetelését a Fővárosi Bíróság amiatt utasította el, mert a felperes sem az első-, sem a másodfokú tárgyaláson nem bizonyította ennek jogos voltát.

Gidófalvi Attila tavaly nyáron jelezte először, hogy vissza kívánja szerezni a 2000 nyara óta működő Pannon Rádiót üzemeltető társaságban meglévő 26 százalékos részesedést a Bocskai István Szabadegyetemért Alapítványtól. Először azt ajánlotta fel, hogy cserébe - ha abban sikerül megállapodni - heti egy-két órában az alapítvány verses-zenés műsorát sugároznák.

Kevéssel később, tavaly júliusban már a tulajdonostárs kizárása került szóba taggyűlésen, ám - mivel e sorozatosan megtartott rendezvényektől az alapítvány képviselői rendre távol maradtak - végül csak arról dönthettek, hogy visszavonják az ajándékozás útján átadott tulajdonrészt. Ennek jogosságát alátámasztandó indított pert 2002-ben Gidófalvi Attila az alapítvány ellen, amelyet első fokon meg is nyert.