Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Csapágygolyókkal lövöldöztek a pápai MSZP-irodára

2002.07.15. 15:52
Csapágygolyókkal lőtték ki az MSZP pápai irodájának ablakait hétfőre virradóan; a rendőrség eljárást indított rongálás miatt ismeretlen tettes ellen. A városban kisebbségben lévő MSZP-s képviselők egyike szerint a jobboldal követhette el az akciót. Egy másik képviselő elmondta, nem először éri őket attrocitás. A Fidesz helyi elnöke nem óhajt reagálni a történtekre.
A múlt hét csütörtökön is kilőtték az irodaház ablakait, mondta az Indexnek Tulok András, MSZP-s önkormányzati képviselő. Gögös Zoltán, a párt városi elnöke, parlamenti képviselő - aki a történteket az MTI tudomására hozta - elmondta, hogy akkor nem akartak "ügyet csinálni belőle". Arról is beszámolt, hogy két héttel korábban saját lakásának ablakát lőtték szét, feltevése szerint légpuskával.

Mérges viszony

"Eddig nem találtunk a tettes személyazonosságra utaló nyomot, és szemtanú sincs" - mondta az Indexnek Tóth Zoltán, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A rendőrök hétfőn három csapágygolyót találtak a párt irodájában. Feltételezésük szerint a csapágygolyókat csúzliból lőtték ki. Az egyik ablak betört, a másikon golyó ütötte lyukakat fedeztek fel.

"Nem kívánok találgatásokba bocsátkozni, de az szinte bizonyosra vehető, hogy nem gyerekcsínyről van szó. Ezért is jelentettük hétfőn a rendőrségnek a felettébb különös esetet - vélekedett Gögös Zoltán -, az utóbbi időben különösen elmérgesedett Pápán a viszony egy-két ügy kapcsán a szocialisták és a polgári oldal között".

Politikai akcióra gyanakszanak

Ennél tovább megy egy másik szocialista képviselő, Szundi Béla. Szerinte az akciót jobboldali erők követték el. "Pápán a 23 képviselőből mindössze 5 MSZP-s, és 1 SZDSZ-es, a többi fideszes, MDF-es és kisgazda. A választási vereség óta a polgármester erődemonstrációval igyekszik megmutatni, hogy ebben a városban a Fidesz maradt hatalmon. Legutóbbi akciója, hogy eltávolította igazgatói székéből a város legjobb pedagógusát, csak azért, mert korábban MSZP-elnök volt. Hiába állt az igazgató mellett a tantestület 100 százaléka, a bosszút véghezvitte" - vázolta a hátteret Szundi.

A Fidesz nem reagál

"Mi nem úgy éljük meg, hogy elmérgesedett volna a viszony Pápán a két párt között, bár voltak kisebb-nagyobb nézetkülönbségek bizonyos ügyekben. Egyebekben pedig nem kívánunk reagálni a hírre" - mondta az MTI-nek Áldozó Tamás, a Fidesz pápai elnöke.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?