Diána
12 °C
27 °C

Csapágygolyókkal lövöldöztek a pápai MSZP-irodára

2002.07.15. 15:52
Csapágygolyókkal lőtték ki az MSZP pápai irodájának ablakait hétfőre virradóan; a rendőrség eljárást indított rongálás miatt ismeretlen tettes ellen. A városban kisebbségben lévő MSZP-s képviselők egyike szerint a jobboldal követhette el az akciót. Egy másik képviselő elmondta, nem először éri őket attrocitás. A Fidesz helyi elnöke nem óhajt reagálni a történtekre.
A múlt hét csütörtökön is kilőtték az irodaház ablakait, mondta az Indexnek Tulok András, MSZP-s önkormányzati képviselő. Gögös Zoltán, a párt városi elnöke, parlamenti képviselő - aki a történteket az MTI tudomására hozta - elmondta, hogy akkor nem akartak "ügyet csinálni belőle". Arról is beszámolt, hogy két héttel korábban saját lakásának ablakát lőtték szét, feltevése szerint légpuskával.

Mérges viszony

"Eddig nem találtunk a tettes személyazonosságra utaló nyomot, és szemtanú sincs" - mondta az Indexnek Tóth Zoltán, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A rendőrök hétfőn három csapágygolyót találtak a párt irodájában. Feltételezésük szerint a csapágygolyókat csúzliból lőtték ki. Az egyik ablak betört, a másikon golyó ütötte lyukakat fedeztek fel.

"Nem kívánok találgatásokba bocsátkozni, de az szinte bizonyosra vehető, hogy nem gyerekcsínyről van szó. Ezért is jelentettük hétfőn a rendőrségnek a felettébb különös esetet - vélekedett Gögös Zoltán -, az utóbbi időben különösen elmérgesedett Pápán a viszony egy-két ügy kapcsán a szocialisták és a polgári oldal között".

Politikai akcióra gyanakszanak

Ennél tovább megy egy másik szocialista képviselő, Szundi Béla. Szerinte az akciót jobboldali erők követték el. "Pápán a 23 képviselőből mindössze 5 MSZP-s, és 1 SZDSZ-es, a többi fideszes, MDF-es és kisgazda. A választási vereség óta a polgármester erődemonstrációval igyekszik megmutatni, hogy ebben a városban a Fidesz maradt hatalmon. Legutóbbi akciója, hogy eltávolította igazgatói székéből a város legjobb pedagógusát, csak azért, mert korábban MSZP-elnök volt. Hiába állt az igazgató mellett a tantestület 100 százaléka, a bosszút véghezvitte" - vázolta a hátteret Szundi.

A Fidesz nem reagál

"Mi nem úgy éljük meg, hogy elmérgesedett volna a viszony Pápán a két párt között, bár voltak kisebb-nagyobb nézetkülönbségek bizonyos ügyekben. Egyebekben pedig nem kívánunk reagálni a hírre" - mondta az MTI-nek Áldozó Tamás, a Fidesz pápai elnöke.